18.6 C
Båstad
3, oktober 2023

Coleslaw

-

0 av 5

Coleslaw, även cole slaw, är en sallad som oftast består av finstrimlad rå vitkål som blandats med majonnäs eller en dressing. Coleslaw kan även innehålla rivna morötter, rödkål, ananas och äpple. Dressingen kan bestå av majonnäs, mjölk, creme fraiche, vinäger eller vinägrett. Olika kryddor kan också tillsättas. Coleslaw är vanligtvis ett tillbehör och serveras till mat som grillrätter, fish and chips eller annan friterad mat. I södra USA äts det som ett smörgåspålägg. Det läggs även ovanpå varmkorvar och grillade smörgåsar.

Termen uppkom 1794 från holländskans ”koolsla” som betyder kålsallad. Den kallades först ”cold slaw” fram till 1860-talet då betydelsen att ”cole” avsåg ”kål” återupptäcktes. ”Cole” kommer från latinets colis.

Du behöver:

  • 1,2 dl Majonäs
  • 0,6 dl Strösocker
  • 1 dl Kärnmjölk eller A-fil
  • 2,5 msk Citronsaft (Juice från en citron)
  • 1,5 msk Vitvinsvinäger
  • 0,5 tsk Salt
  • 2 krm peppar
  • 1 Huvud vitkål
  • 2 dl Hackad morot
  • 1 dl Hackad lök

 

Gör så här

  • Hacka lök, kål och morot i små bitar, som storleken på ett riskorn (säger dem på KFC)
  • Blanda Majonäs, strösocker, mjölk, kärnmjölk, citronsaft, vinäger, salt och peppar och vispa det slät
  • Blanda ihop ingredienserna och låt vila minst två timmar innan servering

Smaklig spis

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE
sv_SE