19.8 C
Båstad
22, september 2023
HemHögtiderKlassisk Janssons Frestelse

Klassisk Janssons Frestelse

-

0 av 5

3 st gul lök(ar)
5 msk smör
2 burk(ar) ansjovisfilé(er), à 125 g
14 st potatis(ar), medelstora
4 dl grädde
salt
2 msk ströbröd
1 skvätt ansjovis spad

Gör så här:
Tillagning
6 – 8 portioner

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Hacka löken och mjukstek lätt i 2 msk av smöret. När den är färdigstekt, häll över spadet från den ena ansjovisburken och låtdet dra in i löken.

3. Skala och strimla potatisen.

4. Mixa 3 dl av grädden med 1 ½ burk ansjovis med en stavmixer. Resterande ansjovis klipps i fina små bitar.

5. Smörj en eldfast och tillräckligt djup gratängform. Lägg i en tredjedel av potatisen, strö en pytteliten nypa salt över, bred ut hälften av den stekta löken, ansjovisgrädden och de klippta ansjovisbitarna. Gör om ovanstående moment i ytterligare ett lager.

6. Avsluta med ett lager potatis och häll över resten av grädden. Strö över en pytteliten nypa salt samt ströbröd. Klicka på resten av smöret.

7. Grädda i 50–60 minuter. Den skall vara ordentligt hopkokad och ha en krispigt brun yta.

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Senapsdressing Massola

0
Denna enkla men mycket goda senapsdressing serveras som bäst till en god sallad, eller tillsammans med vår egen pizzasallad. Originalreceptet kommer från Restaurang Pizzeria...

Kebabsås

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE