19.8 C
Båstad
22, september 2023
HemHuvudrätterKlassisk köttgryta

Klassisk köttgryta

-

0 av 5

En god gryta tar inte så mycket tid att göra. Högrev blir bara mörare och smakar bättre dess längre den får stå och puttra. Denna gryta har mycket smak, och vill man så kan man tona ner det genom att ta hälften eller bara delar av chilisås och dijionsenap.

1 kg högrev
1 dl dijonsenap
1 dl chilisås
1 stor lök
4 vitlöksklyftor
2 slantade mellanstora morötter
1 kålrot i slantar
10 cm slantad purjolök
½ lit kalvbuljong
2 dl grädde
Crème fraiche efter smak.

Gör så här

  1. Förbered kött och grönsaker. Skär köttet i lämpligt stora bitar.
  2. Fräs köttet gyllenbrunt i rikligt med smör. Tillsätt senap, chilisås, 3/4 delar av grönsakerna och buljong och låt koka i ca 1 timme på svag värme.
  3. Tillsätt sedan resten av grönsakerna, grädde och crème fraiche i önskad mängd och fortsätt koka i ca 30 minuter.
  4. Servera med kokt potatis… underbart gott!

 

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Pizza Hut Pizzadeg

10
Här kommer ett recept på Pizza Huts pizzadeg skickat till mig av en vän i USA.3 dl vatten 2 tsk socker 1 1/4...

Baconsylt

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE