En god gryta tar inte så mycket tid att göra. Högrev blir bara mörare och smakar bättre dess längre den får stå och puttra. Denna gryta har mycket smak, och vill man så kan man tona ner det genom att ta hälften eller bara delar av chilisås och dijionsenap.
1 kg högrev
1 dl dijonsenap
1 dl chilisås
1 stor lök
4 vitlöksklyftor
2 slantade mellanstora morötter
1 kålrot i slantar
10 cm slantad purjolök
½ lit kalvbuljong
2 dl grädde
Crème fraiche efter smak.
Gör så här
- Förbered kött och grönsaker. Skär köttet i lämpligt stora bitar.
- Fräs köttet gyllenbrunt i rikligt med smör. Tillsätt senap, chilisås, 3/4 delar av grönsakerna och buljong och låt koka i ca 1 timme på svag värme.
- Tillsätt sedan resten av grönsakerna, grädde och crème fraiche i önskad mängd och fortsätt koka i ca 30 minuter.
- Servera med kokt potatis… underbart gott!