Det här behöver du till 4 port
600 g torskfilé
1/2 tsk salt
5 dl fiskbuljong
Sås:
1 ägg
1 1/2 msk vetemjöl
3 dl Arla Ko® mjölk
2 krm salt
1/2 krm vitpeppar
2 msk hackad persilja
Gör så här
Börja med såsen. Hårdkoka ägget. Skala och hacka ägget. Ställ åt sidan. Vispa ihop mjöl och lite av mjölken i en kastrull. Tillsätt resten av mjölken. Låt koka ca 3 min. Smaksätt med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan.
Koka upp fiskbuljongen i en vid kastrull. Skär fisken i portionsbitar. Salta och lägg ner dem i buljongen. Koka på svag värme under lock ca 3 min. Tag upp fisken med hålslev och håll den varm. Koka upp såsen. Vänd försiktigt ner persilja och ägg i den varma såsen. Servera fisken med såsen, kokt potatis och gröna ärter.
Använd helst färsk fisk. Smak och konsistens är helt överlägsen den djupfrysta.