Konjakslingon är egentligen bara rårörda lingon med en skvätt konjak som fått stå och gotta till sig, helst över natten. Konjakslingon passar utmärkt till älgfärsbullar, eller när man bjuder på middag och vill göra det lite lyxigare än med vanlig lingonsylt eller rårörda lingon.

Du behöver till 4 portioner

  • 2 dl lingon
  • 4-6 tsk strösocker
  • 2 tsk konjak

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i en bunke.
  2. Låt lingonblandningen stå övertäckt över natten i rumstemperatur om de är frysta, och i kylskåp ifall de är färska.

Servera gärna till vilt eller köttfärslimpa

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.