Du behöver:

  • 50 gr jäst
  • 5 dl mjölk
  • ½ dl olja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • c.a 12 dl vetemjöl special (går att byta ut lite mot grövre mjöl)

Gör så här:

  1. Värm mjölk och olja till 37 gr.
  2. Rör ner jästen. Blanda allt.
  3. Låt jäsa i 30-40 min.
  4. Forma bröden lite avlånga c.a 20 st.
  5. Låt jäsa igen.
  6. Baka i ugnen i 8-10 minuter, 215-225 gr

Recept och bild från Lena Nilsson

Lycka till

Print Friendly, PDF & Email

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.