19.8 C
Båstad
22, september 2023
HemHuvudrätterKöttfärsås som i skolan

Köttfärsås som i skolan

När jag var liten så kunde jag i bland nästan inte hålla mig när jag visste att det skulle serveras spagetti och köttfärssås i skolan. Den där lite simmiga, lökstarka köttfärssåsen var så god att man nästan slickade tallriken ren.

-

0 av 5

När jag var liten så kunde jag i bland nästan inte hålla mig när jag visste att det skulle serveras spagetti och köttfärssås i skolan. Den där lite simmiga, lökstarka köttfärssåsen var så god att man nästan slickade tallriken ren. Aldrig tidigare har jag hittat ett recept som är just ”Skolans köttfärssås”, men nu har jag på kryddburken hittat ett recept som jag beslutat mig för att testa i dag…

Vi fick aldrig till det precis som det smakade i skolan, men det är en godkänd köttfärssås som barnen garanterat kommer att gilla!

Du behöver :
600 gram blandfärs
2 normalstora gula lökar
1 apelsinstor rotselleri
1 ½ dl tomatpuré
1 ½ dl ketchup
ca 6-7 dl vatten
2 msk kalvfond eller annan köttbuljong
1-2 tsk socker
½ tsk torkad basilika
salt & vitpeppar
Vatten + maizenamjöl till redning

Gör så här :
Börja med att hacka löken, inte för fint, ganska grovt! Grovriv rotsellerin & fräs detta i stekpanna i lite smör. Strö över sockret. Fräs tills löken blivit genomskinlig. Lägg i färsen och blanda runt allt. Slå på lite vatten redan nu. I med resten av ingredienserna! Låt allt få småputtra under lock ca 45 min-1 timme. Slå på mer vatten allt eftersom. Mot slutet så tog jag också stavmixern och körde några varv! Men inte för mycket! Ett tips är när du ska tillsätta kryddorna så smaka av HELA tiden så du hittar rätt smak. (Salt, socker, vitpeppar, kanske en skvätt tomatpuré till) Smaka av ordentligt! Viktigt är att inte basilikan ökas på, då tar den över, det ska bara var en aning av basilikan. När du tycker smaken är perfekt. Rör ut maizenamjöl i lite vatten och red av såsen till önskad konsistens. Inte vetemjöl nu, då blir inte färgen lika genomskinlig och fin!

Smaklig spis

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Pizza Hut Pizzadeg

10
Här kommer ett recept på Pizza Huts pizzadeg skickat till mig av en vän i USA.3 dl vatten 2 tsk socker 1 1/4...

Baconsylt

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE