Ingredienser:
- 400 g blandfärs
- 5 msk ströbröd eller 2 mosade kokta potatisar
- 1½ dl rostad lök
- 1,5 dl mjölk
- 1 ägg
- 1 tsk salt och något krm vitpeppar
- 1 pkt bacon, om man vill
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda mjölk och ströbröd, lök och låt svälla lite.
- Blanda ihop alla ingredienser till köttfärslimpan i en skål. Blanda inte för mycket då blir färsen trådig.
- Smörj en ugnsform med lite smör, margarin eller olivolja.
- Forma en limpa av köttfärsen och lägg i mitten av formen.
- Lägg ev. på baconskivor (skurna hälften så långa).
- Baka köttfärslimpan i 45 – 60 minuter (går snabbare i varmluftsugn).
Servera gärna med konjakslingon
Smaklig spis