Du behöver till 8 personer

  • 1000 g nötfärs
  • 1.5 dl ströbröd
  • 3 dl mjölk
  • 4 msk chilisås
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 ägg
  • 3 tsk salt
  • 2-3 dl rostad lök (färdig)
  • 4 krm svartpeppar, nymald
  • 4 paket bacon

Sås

  • 4 msk vetemjöl
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 3 dl vatten
  • buljong, 1 tärning
  • 3 tsk kinesisk soja
  • 2 tsk lingonsylt

Till servering

  • kokt potatis
  • Lingonsylt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Blanda ströbröd, mjölk, chilisås och kycklingfond i en skål och låt svälla 5 min.
  2. Blanda i färs, ägg, salt, lök och peppar och blanda till en fast smet. Forma till en limpa ca 25 cm lång. Linda runt bacon. Lägg på fat och sätt in i ugnen. Stek ca 30 min till en innertemperatur på 68°.
  3. Sås: Vispa ut mjölet i grädde och vatten i en kastrull. Koka upp under vispning med buljongtärning och soja. Låt sjuda sakta i 3-5 min. Smaka av med lingonsylt.
  4. Servera köttfärslimpan med sås, nykokt potatis, grönsaker och lingonsylt

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.