En favoriträtt för mig är köttfärssås. Den klarar sig själv på spisen efter man monterat ned ingredienserna och får den stå och småputtra ett par timmar blir den bara godare. Dagens recept gjordes så här.
Du behöver:
- 400 gr nötfärs
- 1 stor gul lök
- 1stor morot
- 200 gr rotselleri
- 1burk mutti krossade tomater
- Lika mycket vatten
- 2 tärningar köttbuljong
- 6-7 msk tomatpuré
- Salt
- Peppar
- Oregano
- Chiliflakes
- 3 klyftor vitlök
Gör så här:
- Riv morötter, selleri, vitlök och lök på den tjockare delen av rivjärnet
Stek upp färsen - Tillsätt grönsakerna, låt dem svettas ihop lite
- Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten och buljongtärningarna
- Låt koka upp och sänk sedan värmen så såsen kan sjuda
- Sjud såsen i minst tre timmar, rör om då och då
- Fem minuter innan servering tillsätter du oregano och chiliflakes
- Servera med pasta
Smaklig spis