En smakexplosion

Vid nästan varje grilltillfälle beställer våra gäster en planka med köttgodis och beroende på vem eller vilka som kommer på besök behövs i bland ett helt kilo rimmat sidfläsk utan svål. Köttgodis är ett recept som du kan använda som försnacks, eller bara sitta och njuta av med familjen hemma i soffan. Köttgodiset klarar sig bra i kylskåpet ett par dagar och är smått magiskt dagen efter på en surdegssmörgås med lite sallad och picklad rödlök. Du kan med stor fördel också planera in en dagen efter sallad med köttgodis som köttingrediens. Du kan också göra dina barn glada genom att servera köttgodis som kebab i ett pitabröd. Bästa dryck skulle jag säga är en kall lager eller en inte allt för kraftig Ripasso.

Du behöver till 6 personer

Gör så här

  1. Marinera sidfläsket en timme i lite av grilloljan.
  2. Grilla sedan på medelvärme ett par minuter på varje sida så fläsket får fin färg. Pensla på mer grillolja under tiden.
  3. Skär de färdiga skivorna i mindre bitar och lägg i en folieform.
  4. Ringla över ett par matskedar sirap och kanel enligt smak.

Passar bra till köttgodis

Picklad rödlök passar perfekt som komplement till köttgodis. Syran balanserar upp den annars lite kraftiga sältan, och personligen kan jag äta picklad lök direkt från burken om det skulle vara så, det är ju så himla gott. Om du testar att göra köttgodis hemma så får du gärna kommentera nedan och berätta vad du tycker om receptet. Min inspiration kommer från Griljerat Fläsk som vi ofta köper av Heberleins i Förslöv. Jag ville istället hitta en möjlighet att äta något liknande mer som fingermat, och då kom idéen till det bästa mina barn vet – KÖTTGODIS!

Smaklig spis

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.