18.6 C
Båstad
3, oktober 2023
HemFörrätterKräftsill

Kräftsill

-

0 av 5

Inlagd sill av olika slag har i Sverige en självklar plats på matbordet, särskilt vid högtider som jul, påsk och midsommar. Att lägga in sillen i en lag av salt, ättika och kryddor är ett sätt att konservera fisken. Några olika sillinläggningar är matjessill, löksill, sherrysill och senapssill. Till de på senare år nytillkomna inläggningsvarianterna som säljs i butik hör bland andra lingonsill och apelsinsill.

I Bohuslän, där sillfisket förr i tiden spelade stor ekonomisk roll, finns fortfarande många stora och mindre sillkonservfabriker. På Klädesholmen, ett litet fiskesamhälle på två öar, har man hanterat sill sedan slutet av 1500-talet. Som mest fanns där 25 fabriker, idag finns det fortfarande en sillfabrik kvar som tillverkar sillkonserver utifrån traditionen.

Det här behöver du
1 burk inlagd sill (à ca 240 g)
1 tsk dillfrön
1 dl majonnäs
1 msk crème fraiche
1 msk chilisås
1 msk hackad färsk dill
1 tsk konc hummerfond
1 tsk socker

Gör så här

  1. Låt sillen rinna av i en sil.
  2. Stöt dillfröna lätt i en mortel. Blanda dem med resten av ingredienserna och vänd ner de avrunna sillbitarna. Låt stå och dra i kylen en stund.

 

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE
sv_SE