Du behöver detta till 4 personer
- 2 st stora kycklingfileer
- 1/2 st purjolök
- 2 st gul lök
- 2 dl grädde
- 2 dl mjölk
- 2 msk curry
- 1 tsk paprikapulver
- 1 krm cayennepeppar
- 1 st tomat
- 2 msk oliv olja
Gör så här:
- Skär fileerna i strimlor och stek dem gyllenbruna i olja, krydda om så önskas med svartpeppar och lite salt.
- Slanta hela purjolöken och skölj den i vatten. Lägg lite smör i en annan kastrull och fräs purjolöken. Hacka även den gula löken och fräs tillsammans med purjon.
- När lökarna har svettats genomskinliga krydda med paprika pulver, cayennepeppar och curry pulver. Beroende på styrkan på era kryddor kan det behövas mer eller mindre, men smaka er fram. Bättre att vara försiktig från början och tillsätta mer om det behövs.
- Tillsätt ungefär 1 dl vatten och koka, när vätskan är borta tillsätt matlagningsgrädden. Låt sjuda. Tillsätt kycklingen när den är nästan färdigstekt och låt sjuda ihop.
- Om ni tycker att det är för lite sås tillsätt lite mjölk eller mer matlagningsgrädde om ni känner för det. Hacka tomaten och strö över grytan.
Smaklig spis
Så gott det ser ut! Det ska jag laga nån dag. Jag brukar förstärka currysås med lite kycklingfond vid behov.
Såg receptet nu inne på Godamiddagen 🙂