1.4 C
Båstad
8, december 2023
HemHuvudrätterKyckling currygryta

Kyckling currygryta

-

0 av 5

Du behöver detta till 4 personer

  • 2 st stora kycklingfileer
  • 1/2 st purjolök
  • 2 st gul lök
  • 2 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 st tomat
  • 2 msk oliv olja

Gör så här:

  1. Skär fileerna i strimlor och stek dem gyllenbruna i olja, krydda om så önskas med svartpeppar och lite salt.
  2. Slanta hela purjolöken och skölj den i vatten. Lägg lite smör i en annan kastrull och fräs purjolöken. Hacka även den gula löken och fräs tillsammans med purjon.
  3. När lökarna har svettats genomskinliga krydda med paprika pulver, cayennepeppar och curry pulver. Beroende på styrkan på era kryddor kan det behövas mer eller mindre, men smaka er fram. Bättre att vara försiktig från början och tillsätta mer om det behövs.
  4. Tillsätt ungefär 1 dl vatten och koka, när vätskan är borta tillsätt matlagningsgrädden. Låt sjuda. Tillsätt kycklingen när den är nästan färdigstekt och låt sjuda ihop.
  5. Om ni tycker att det är för lite sås tillsätt lite mjölk eller mer matlagningsgrädde om ni känner för det. Hacka tomaten och strö över grytan.

Smaklig spis

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

2 KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Pizza Hut Pizzadeg

Coca Cola sås

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE