Kyckling Panang

Det här är en jättegod och rätt enkel thairätt att bjuda på. Eftersom så många frågar efter den i vår middagsgrupp på Facebook så delar jag med mig av receptet här.

0
13684
ANNONS

Det här är en jättegod och rätt enkel thairätt att bjuda på. Eftersom så många frågar efter den i vår middagsgrupp på Facebook så delar jag med mig av receptet här.

Du behöver:

  • 400 gram skivade kycklingbröst
  • 1 burk kokosmjölk
  • 300 gram vatten eller kyckling spad
  • 1-1,5 matskedar socker
  • 60 gram fisksås
  • 5 basilika blad
  • 60 gram panang currypasta
  • 2 st finhackade röda chilis

Gör så här:

  1. Börja med att värma en panna på mediumvärme.
  2. Lägg i curryn och sockret i pannan.
  3. Rör om tills de flytit samman och tillsätt då kycklingen. Rör om.
  4. Häll i kokosmjölken och vattnet (alternativt kycklingspad)
    Rör om ofta. När kycklingen börjar bli klar, tillsätt då fisksåsen, basilikan och chili.
  5. Låt det småkoka i ca 10 min.
  6. Koka upp jasminris och servera med din kyckling panang.
Print Friendly, PDF & Email

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.