Det här är en jättegod och rätt enkel thairätt att bjuda på. Eftersom så många frågar efter den i vår middagsgrupp på Facebook så delar jag med mig av receptet här.

Du behöver:

  • 400 gram skivade kycklingbröst
  • 1 burk kokosmjölk
  • 300 gram vatten eller kyckling spad
  • 1-1,5 matskedar socker
  • 60 gram fisksås
  • 5 basilika blad
  • 60 gram panang currypasta
  • 2 st finhackade röda chilis

Gör så här:

  1. Börja med att värma en panna på mediumvärme.
  2. Lägg i curryn och sockret i pannan.
  3. Rör om tills de flytit samman och tillsätt då kycklingen. Rör om.
  4. Häll i kokosmjölken och vattnet (alternativt kycklingspad)
    Rör om ofta. När kycklingen börjar bli klar, tillsätt då fisksåsen, basilikan och chili.
  5. Låt det småkoka i ca 10 min.
  6. Koka upp jasminris och servera med din kyckling panang.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.