Det här är en jättegod och rätt enkel thairätt att bjuda på. Eftersom så många frågar efter den i vår middagsgrupp på Facebook så delar jag med mig av receptet här.
Du behöver:
- 400 gram skivade kycklingbröst
- 1 burk kokosmjölk
- 300 gram vatten eller kyckling spad
- 1-1,5 matskedar socker
- 60 gram fisksås
- 5 basilika blad
- 60 gram panang currypasta
- 2 st finhackade röda chilis
Gör så här:
- Börja med att värma en panna på mediumvärme.
- Lägg i curryn och sockret i pannan.
- Rör om tills de flytit samman och tillsätt då kycklingen. Rör om.
- Häll i kokosmjölken och vattnet (alternativt kycklingspad)
Rör om ofta. När kycklingen börjar bli klar, tillsätt då fisksåsen, basilikan och chili. - Låt det småkoka i ca 10 min.
- Koka upp jasminris och servera med din kyckling panang.