1.4 C
Båstad
8, december 2023
HemHuvudrätterLågtempad fläsksida med gratinerad potatismos

Lågtempad fläsksida med gratinerad potatismos

-

0 av 5

Du behöver

  • 1 kg rimmat sidfläsk
  • 6 portioner potatismos (lite hårdare än vanligt)
  • 3 dl färsk riven parmesan
  • Salt
  • Peppar

 

Dagen innan servering

  1. Kör fläsksidan i ugnen på 80 grader i 8 timmar.
  2. Tag ut fläsket och lägg till 2 dl vatten i botten på formen och täck med aluminium folie. Ställ tillbaka fläsket i ugnen och låt den gå ytterligare 1,5-2 timmar.
  3. Tag ut fläsket och låt det kallna helt.

Serveringsdagen

  1. Putsa fläsksidan så att alla sidor är fri från gårdagens tillagning.
  2. Skär sidan i bitar om 2,5 cm i kvadrat.
  3. Värm en gjutjärnspanna till medelvärme och tillsätt rapsolja och en klick smör.
  4. Stek fläskkvadraterna på varje sida till de fått lite färg och är helt genomstekta och varma helt igenom.
  5. Vispa upp potatismos på 8 dl vatten. Se till att moset är lite stabbigare än vanligt. (Eftersom vi skall gratinera moset så går det utmärkt med pulvermos.)
  6. Tillsätt 3 dl parmesanost och rör om.
  7. Fyll en kaksprits med moset och gör fina cirklar.
  8. Ställ in i ugnen på 225 grader till de fått fin färg.
  9. Servera med en pepparsås eller rödvinssås.
Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Pizza Hut Pizzadeg

Coca Cola sås

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE