Du behöver

  • 1 kg rimmat sidfläsk
  • 6 portioner potatismos (lite hårdare än vanligt)
  • 3 dl färsk riven parmesan
  • Salt
  • Peppar

 

Dagen innan servering

  1. Kör fläsksidan i ugnen på 80 grader i 8 timmar.
  2. Tag ut fläsket och lägg till 2 dl vatten i botten på formen och täck med aluminium folie. Ställ tillbaka fläsket i ugnen och låt den gå ytterligare 1,5-2 timmar.
  3. Tag ut fläsket och låt det kallna helt.

Serveringsdagen

  1. Putsa fläsksidan så att alla sidor är fri från gårdagens tillagning.
  2. Skär sidan i bitar om 2,5 cm i kvadrat.
  3. Värm en gjutjärnspanna till medelvärme och tillsätt rapsolja och en klick smör.
  4. Stek fläskkvadraterna på varje sida till de fått lite färg och är helt genomstekta och varma helt igenom.
  5. Vispa upp potatismos på 8 dl vatten. Se till att moset är lite stabbigare än vanligt. (Eftersom vi skall gratinera moset så går det utmärkt med pulvermos.)
  6. Tillsätt 3 dl parmesanost och rör om.
  7. Fyll en kaksprits med moset och gör fina cirklar.
  8. Ställ in i ugnen på 225 grader till de fått fin färg.
  9. Servera med en pepparsås eller rödvinssås.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.