Du behöver
- 1 kg rimmat sidfläsk
- 6 portioner potatismos (lite hårdare än vanligt)
- 3 dl färsk riven parmesan
- Salt
- Peppar
Dagen innan servering
- Kör fläsksidan i ugnen på 80 grader i 8 timmar.
- Tag ut fläsket och lägg till 2 dl vatten i botten på formen och täck med aluminium folie. Ställ tillbaka fläsket i ugnen och låt den gå ytterligare 1,5-2 timmar.
- Tag ut fläsket och låt det kallna helt.
Serveringsdagen
- Putsa fläsksidan så att alla sidor är fri från gårdagens tillagning.
- Skär sidan i bitar om 2,5 cm i kvadrat.
- Värm en gjutjärnspanna till medelvärme och tillsätt rapsolja och en klick smör.
- Stek fläskkvadraterna på varje sida till de fått lite färg och är helt genomstekta och varma helt igenom.
- Vispa upp potatismos på 8 dl vatten. Se till att moset är lite stabbigare än vanligt. (Eftersom vi skall gratinera moset så går det utmärkt med pulvermos.)
- Tillsätt 3 dl parmesanost och rör om.
- Fyll en kaksprits med moset och gör fina cirklar.
- Ställ in i ugnen på 225 grader till de fått fin färg.
- Servera med en pepparsås eller rödvinssås.