18.6 C
Båstad
3, oktober 2023
HemHuvudrätterLax på Samevis

Lax på Samevis

-

0 av 5

Den här rätten fick jag smaka för första gången för ett par helger sedan då vi var bortbjudna på middag. Lax på ett sätt jag aldrig tidigare smakat. Massor med smak, festligt och otroligt gott. Vill du bjuda på en riktigt god middag utan att för den delen förta dig i köket en hel dag så är detta ett jättebra recept..!

Lax
1 Laxsida
1 burk fetaost
Kapris, c:a 2 msk
2,5 dl grädde
1 hg rökt renstek
Riven krutrök ost efter behag

Sås
3 dl grädde
1 burk creme fraiche
2 fiskbuljongtämingar eller4 msk fiskfond
1 1,5 msk hummerfond
citronpeppar

Gör så här:

  1. Varm ugnen till 200 grader.
  2. Skrapa av fjällen från laxen eller filea bort skinnet.
  3. Lägg laxen på en bit folie, i en ugnsfast form, forma folien runt laxens sidor så att det bildas en form som inte är större än laxen.
  4. Blanda fetaost, kapris, hackad renstek grädde och riven krutrök. Bred ut blandningen över laxen.
  5. Sätt in j ugnen och grädda I c:a 25 minuter eller tills laxens innertemperatur är55 — 60 grader.

 

Sås:
Blanda såsen och värm den, skall serveras varm.

Servera pressad potatis och en sallad till laxen.

Smaklig spis

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE
sv_SE