Den här rätten fick jag smaka för första gången för ett par helger sedan då vi var bortbjudna på middag. Lax på ett sätt jag aldrig tidigare smakat. Massor med smak, festligt och otroligt gott. Vill du bjuda på en riktigt god middag utan att för den delen förta dig i köket en hel dag så är detta ett jättebra recept..!
Lax
1 Laxsida
1 burk fetaost
Kapris, c:a 2 msk
2,5 dl grädde
1 hg rökt renstek
Riven krutrök ost efter behag
Sås
3 dl grädde
1 burk creme fraiche
2 fiskbuljongtämingar eller4 msk fiskfond
1 1,5 msk hummerfond
citronpeppar
Gör så här:
- Varm ugnen till 200 grader.
- Skrapa av fjällen från laxen eller filea bort skinnet.
- Lägg laxen på en bit folie, i en ugnsfast form, forma folien runt laxens sidor så att det bildas en form som inte är större än laxen.
- Blanda fetaost, kapris, hackad renstek grädde och riven krutrök. Bred ut blandningen över laxen.
- Sätt in j ugnen och grädda I c:a 25 minuter eller tills laxens innertemperatur är55 — 60 grader.
Sås:
Blanda såsen och värm den, skall serveras varm.
Servera pressad potatis och en sallad till laxen.
Smaklig spis