Leif Mannerströms Kalops

0
100

Du behöver:

  • 2 kg högrev eller bringa
  • 2 st gula lökar
  • 2 st morötter
  • smör, till stekning
  • 0,5 msk mjöl
  • 6 st lagerblad
  • 10 –15 kryddpepparkorn
  • 4–5 kryddnejlikor
  • 2 msk ansjovisspad
  • Salt
  • peppar
Till servering:

  • kokt mjölig potatis
  • inlagda rödbetor

Gör så här:

  1. Skär köttet i cirka 4 cm stora bitar.
  2. Skala och skär lök och morot i stora bitar.
  3. Bryn köttet väl runtom i smör i en stekgryta av gjutjärn.
  4. Salta och peppra.
  5. Pudra över lite mjöl, rör om väl och tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna.
  6. Lägg i alla kryddor samt ansjovisspadet.
  7. Låt köttet sjuda på svag värme cirka 1 timme.
  8. Rör om då och då så att inget bränner vid.
  9. Smaka av med salt och peppar innan du serverar direkt ur grytan tillsammans med potatis och rikligt med inlagda rödbetor.
Print Friendly, PDF & Email

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.