4.2 C
Båstad
29, januari 2023
HemHuvudrätterLeif Mannerströms Kalops

Leif Mannerströms Kalops

-

0 av 5

Du behöver:

  • 2 kg högrev eller bringa
  • 2 st gula lökar
  • 2 st morötter
  • smör, till stekning
  • 0,5 msk mjöl
  • 6 st lagerblad
  • 10 –15 kryddpepparkorn
  • 4–5 kryddnejlikor
  • 2 msk ansjovisspad
  • Salt
  • peppar
Till servering:

  • kokt mjölig potatis
  • inlagda rödbetor

Gör så här:

  1. Skär köttet i cirka 4 cm stora bitar.
  2. Skala och skär lök och morot i stora bitar.
  3. Bryn köttet väl runtom i smör i en stekgryta av gjutjärn.
  4. Salta och peppra.
  5. Pudra över lite mjöl, rör om väl och tillsätt vatten så att det täcker köttet och grönsakerna.
  6. Lägg i alla kryddor samt ansjovisspadet.
  7. Låt köttet sjuda på svag värme cirka 1 timme.
  8. Rör om då och då så att inget bränner vid.
  9. Smaka av med salt och peppar innan du serverar direkt ur grytan tillsammans med potatis och rikligt med inlagda rödbetor.
Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Pizza Hut Pizzadeg

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...

Pizzasallad Massola

Pizzeriadeg Massola

Kebabsås Massola

sv_SE
sv_SE