1.4 C
Båstad
8, december 2023
HemDressingLithéns Snabba bearnaise

Lithéns Snabba bearnaise

-

0 av 5

Bearnaisesås är en sås uppkallad efter det sydfranska området Béarn bestående av bland annat skirat smör, äggulor, schalottenlök, dragon och vinäger.

Såsen tillreds genom att äggulor och smör vispas ned i varm, kryddad vinäger. Detta gör bearnaisesåsen till en av de allra fetaste och energirikaste såserna, och den passar särskilt bra till kött. Det finns ett otal receptvarianter där kryddningen varierar, men gemensamt är att dragon ska ingå. Även persilja, rosmarin och kummin är populära kryddor.

Den här varianten som kommer från Åke Lithén är snabb och enkel då man kan slå ihop sin sås med en stavmixer.

Du behöver

  • 1 äggula
  • 1 tsk dragonvinäger
  • lite salt / peppar
  • en nypa inlagd dragon
  • en nypa lökpulver
  • 25g smör
  • lite finhackad persilja
  • citronsaft efter smak

Gör så här

  1. blanda allt utom smör, persilja och citronsaft i en mugg som stavmixern passar i.
  2. smält smöret och koka tills allt bubblar stillsamt
  3. kör ner mixern i muggen och tillsätt det varna smöret långsamt samtidigt som du pulsar upp och ned.
  4. Smaka upp med persilja, citron och ev. lite mer salt.
  5. Håll varmt till servering.
Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Pizza Hut Pizzadeg

Coca Cola sås

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE