19.1 C
Båstad
22, september 2023
HemFörrätterMasseMumma

MasseMumma

-

0 av 5

När den Svenska färskpotatisen börjar finnas i våra affärer så brukar vi alltid köpa ett par stycken. Vi brukar då alltid göra ”MasseMumma”. Det är en alldeles underbar liten aptitretare. Rätten är enkel, och Mycket god.

Det här behöver du till 8 portioner
4 medelstora färskpotatisar
8 Ansjovisfiléer
1 Burk creme fraishe
2-3 Dillvippor
½ rödlök

Gör så här

  1. Koka potatisen med skal på, låt kallna och dela dem sedan på mitten.
  2. Skär sedan den runda delen på potatisen lite så den står stadigt med den delade sidan uppåt
  3. Forma ett litet ”ägg” av creme fraishe och lägg fint på potatisen
  4. Lägg på en ansjovisfilé på varje potatis, samt lite ”halvmånad” rödlök och lite dill som du river av vippan
  5. Servera med en kall öl och en god snaps, eller en god måltidsdryck.

En garanterad smaksuccé för dem som gillar sill och potatis!

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Pizza Hut Pizzadeg

10
Här kommer ett recept på Pizza Huts pizzadeg skickat till mig av en vän i USA.3 dl vatten 2 tsk socker 1 1/4...

Baconsylt

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE