När den Svenska färskpotatisen börjar finnas i våra affärer så brukar vi alltid köpa ett par stycken. Vi brukar då alltid göra ”MasseMumma”. Det är en alldeles underbar liten aptitretare. Rätten är enkel, och Mycket god.
Det här behöver du till 8 portioner
4 medelstora färskpotatisar
8 Ansjovisfiléer
1 Burk creme fraishe
2-3 Dillvippor
½ rödlök
Gör så här
- Koka potatisen med skal på, låt kallna och dela dem sedan på mitten.
- Skär sedan den runda delen på potatisen lite så den står stadigt med den delade sidan uppåt
- Forma ett litet ”ägg” av creme fraishe och lägg fint på potatisen
- Lägg på en ansjovisfilé på varje potatis, samt lite ”halvmånad” rödlök och lite dill som du river av vippan
- Servera med en kall öl och en god snaps, eller en god måltidsdryck.
En garanterad smaksuccé för dem som gillar sill och potatis!