Det här receptet har jag tillagat sen jag var liten, och det är fortfarande lika populärt hos mina gamla vänner som det alltid varit.

Du behöver:

  • 1 kg köttfärs
  • 2-3 burkar à 400 gr krossade tomater
  • 2 dl rostad lök (kan läggas i lite varmt vatten först alt krossas och läggas direkt i grytan)
  • 2-3 stora grovrivna morötter
  • 1 buljongtärning el fond (kött/kalv/ox el grönsaks)
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk senap
  • peppar & ev salt eller soja
  1. Bryn köttfärsen i en stor gryta.
  2. Häll på ett par msk kallt vatten och låt koka upp igen.
  3. Lägg sedan ner morot, krossade tomater, rostad lök, buljongtärning, pressad vitlök, tomatpuré, ketchup, senap och peppar efter behag. Jag gillar att ha i mycket tomater.
  4. Koka i minst tre timmar -gärna det dubbla den blir bara godare med mer tid.

Mycket köttfärs, mycket krossade tomater, rostad lök, ett antal rivna morötter, buljong-tärning plus lite annat och lååååång tid på spisen gör den saftig och supersmarrig! Ät med pasta eller i en lasagne.

Smaklig spis

Masses köttfärssås med massor av riven parmesan på. JÄTTEGOTT!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.