
Det här receptet har jag tillagat sen jag var liten, och det är fortfarande lika populärt hos mina gamla vänner som det alltid varit.
Du behöver:
- 1 kg köttfärs
- 2-3 burkar à 400 gr krossade tomater
- 2 dl rostad lök (kan läggas i lite varmt vatten först alt krossas och läggas direkt i grytan)
- 2-3 stora grovrivna morötter
- 1 buljongtärning el fond (kött/kalv/ox el grönsaks)
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1-2 msk tomatpuré
- 2 msk ketchup
- 1 msk senap
- peppar & ev salt eller soja
- Bryn köttfärsen i en stor gryta.
- Häll på ett par msk kallt vatten och låt koka upp igen.
- Lägg sedan ner morot, krossade tomater, rostad lök, buljongtärning, pressad vitlök, tomatpuré, ketchup, senap och peppar efter behag. Jag gillar att ha i mycket tomater.
- Koka i minst tre timmar -gärna det dubbla den blir bara godare med mer tid.
Mycket köttfärs, mycket krossade tomater, rostad lök, ett antal rivna morötter, buljong-tärning plus lite annat och lååååång tid på spisen gör den saftig och supersmarrig! Ät med pasta eller i en lasagne.
Smaklig spis
