18.6 C
Båstad
3, oktober 2023
HemHuvudrätterMasses köttfärssås

Masses köttfärssås

-

0 av 5

Det här receptet har jag tillagat sen jag var liten, och det är fortfarande lika populärt hos mina gamla vänner som det alltid varit.

Du behöver:

  • 1 kg köttfärs
  • 2-3 burkar à 400 gr krossade tomater
  • 2 dl rostad lök (kan läggas i lite varmt vatten först alt krossas och läggas direkt i grytan)
  • 2-3 stora grovrivna morötter
  • 1 buljongtärning el fond (kött/kalv/ox el grönsaks)
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 2 msk ketchup
  • 1 msk senap
  • peppar & ev salt eller soja
  1. Bryn köttfärsen i en stor gryta.
  2. Häll på ett par msk kallt vatten och låt koka upp igen.
  3. Lägg sedan ner morot, krossade tomater, rostad lök, buljongtärning, pressad vitlök, tomatpuré, ketchup, senap och peppar efter behag. Jag gillar att ha i mycket tomater.
  4. Koka i minst tre timmar -gärna det dubbla den blir bara godare med mer tid.

Mycket köttfärs, mycket krossade tomater, rostad lök, ett antal rivna morötter, buljong-tärning plus lite annat och lååååång tid på spisen gör den saftig och supersmarrig! Ät med pasta eller i en lasagne.

Smaklig spis

Masses köttfärssås med massor av riven parmesan på. JÄTTEGOTT!
Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE
sv_SE