Om det finns något som mina gäster och vänner ofta berättar att de tycker om så är det när jag lägger ner lite tid och energi på att göra en god sås. Den här whiskey såsen är inspirerad av Jensen’s Bøfhus egen tillverkade Whiskey sås som du kan köpa i välsorterade mataffärer.

Se till att ha en burbon hemma, jag tycker själv att såsen blir som godast när jag gör den på Jack Daniel’s. Se till att lägga ner kärlek, energi och tid på din sås. En vällagad sås kan lyfta det tråkigaste köttet till oanade höjder. Jag lägger ner ca 1,5-2 timmar på min Whiskey sås – och det gör skillnad…

Det här behöver du:
1 stor gul lök
1/4 rotselleri
2 morötter
5 dl grädde
2 msk tomatpuré
1 buljongtärning
1 klick creme fraishe
1 nypa salt och peppar

Gör så här:

  1. Hacka grönsakerna lite grovt och låt dem svettas i en kastrull tillsammans med en generös klick smör, precis så att de får lite färg.
  2. Häll på lite vatten så att det precis täcker grönsakerna och koka upp allt stormigt och skumma av. Sänk sedan värmen så att resterande innehåll precis kokar.
  3. Låt sedan stå på spisen och koka under lock i minst en timme.
  4. Sila av och pressa lite av det goda från grönsakerna i såsbasen.
  5. Ställ på spisen igen och tillsätt buljongtärningen, 3 dl grädde, och 2 msk tomatpuré och koka upp, glöm inte att vispa från botten så du inte bränner fast såsen.
  6. Tillsätt sedan ca 0,5 dl Jack Daniel’s burbon och koka upp igen.
  7. Red av och smaka av med burbon, salt, peppar och eventuellt en klick creme fraishe.

Smaklig spis!

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.