19, januari 2019
Hem Taggar Festmat

Recept om: Festmat

Du behöver 1 kg rimmat sidfläsk 6 portioner potatismos (lite hårdare än vanligt) 3 dl färsk riven parmesan Salt Peppar   Dagen innan servering Kör fläsksidan i ugnen på 80 grader i 8 timmar. Tag ut fläsket och lägg till 2 dl vatten i botten på formen och täck med aluminium...
Du behöver: 150 g sidfläsk 200 g fina smålökar 400 g champinjoner, i stora tärningar 4 msk olja 2 kg högrev 5 klyftor vitlök 80 g mjöl 1,5 l fruktigt rödvin, helst Bourgogne ...
Du behöver: Pajdeg 100 g smör 100 g vetemjöl (1 2/3 dl) 2 msk kallt vatten Fyllning 200 g västerbottensost, grovriven 2 ägg 2 dl mjölk eller vispgrädde Salt och nymalen peppar Gör så här: Värm ugnen till...
3,5 dl nutella 7 msk smör 2 ägg 1,2 dl strösocker 1,8 dl vetemjöl Värm ugnen till 180 grader. Smöra och bröa en kakform. Häll nutellan i en skål och tillsätt det smälta smöret. Vispa ägg och socker poröst och luftigt. Blanda äggvispet med nutellan och blanda ihop noga Sikta i mjölet och vispa till smeten är jämn. Häll...
Serien "Svenska kockar" fortsätter med Johan Jureskog som med stor framgång driver Rolfs Kök i Stockholm, och även sedan en tid tillbaka köttkrogen AG på Kungsholmen tillsammans med Klas Ljungkvist. AG utsågs till Sveriges Köttkrog i 2012 års upplaga i krogguiden White Guide. Johan har under två och ett halvt...
I serien "Svenska kockar" har vi i dag kommit till Werner Vögeli, som förutom att han var Hovtraktör även var hedersdoktor vid Umeå universitet. Han vann tävlingen "Årets Nationalrätt" 1997 med den här rätten. Motiveringen löd; En i godaste mening svensk rätt. Läcker och lättlagad på svenska rötter, svenska lingon,...

Årets bästa

Kebabsås Massola Special

Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...

Veckans bästa

Högsbosoppa

Här kommer ett recept på en riktigt god soppa som gillas av både gammal och ung. Vi lagar den ganska ofta på mitt arbete...

Besökta just nu

Hovmästarsås

Du behöver: 2 msk mild senap, gärna lite söt 2 tsk fransk stark senap, typ Dijon 2 msk socker 2 msk vinäger, vit 2...