• Veckomatsedel
More
    Hem Taggar Festmat

    Recept om: Festmat

    Du behöver 1 kg rimmat sidfläsk 6 portioner potatismos (lite hårdare än vanligt) 3 dl färsk riven parmesan Salt Peppar   Dagen innan servering Kör fläsksidan i ugnen på 80 grader i 8 timmar. Tag ut fläsket och lägg till 2...
    Du behöver: 150 g sidfläsk 200 g fina smålökar 400 g champinjoner, i stora tärningar 4 msk olja 2 kg högrev 5 klyftor vitlök 80 g...
    Du behöver: Pajdeg 100 g smör 100 g vetemjöl (1 2/3 dl) 2 msk kallt vatten Fyllning 200 g västerbottensost, grovriven 2 ägg 2 dl mjölk eller vispgrädde ...
    3,5 dl nutella 7 msk smör 2 ägg 1,2 dl strösocker 1,8 dl vetemjöl Värm ugnen till 180 grader. Smöra och bröa en kakform. Häll nutellan i en skål och tillsätt det smälta smöret. Vispa ägg och socker poröst och luftigt. Blanda äggvispet med nutellan och blanda...
    Serien "Svenska kockar" fortsätter med Johan Jureskog som med stor framgång driver Rolfs Kök i Stockholm, och även sedan en tid tillbaka köttkrogen AG på Kungsholmen tillsammans med Klas Ljungkvist. AG utsågs till Sveriges Köttkrog i 2012 års upplaga...
    I serien "Svenska kockar" har vi i dag kommit till Werner Vögeli, som förutom att han var Hovtraktör även var hedersdoktor vid Umeå universitet. Han vann tävlingen "Årets Nationalrätt" 1997 med den här rätten. Motiveringen löd; En i godaste mening...

    Mest besökta

    Kebabsås Massola Special

    Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...