Matämne: Festmat
Lågtempad fläsksida med gratinerad potatismos
Du behöver
1 kg rimmat sidfläsk
6 portioner potatismos (lite hårdare än vanligt)
3 dl färsk riven parmesan
Salt
Peppar
Dagen innan servering
Kör fläsksidan...
Västerbottenpaj
Du behöver:
Pajdeg
100 g smör
100 g vetemjöl (1 2/3 dl)
2 msk kallt vatten
Fyllning
200 g...
Nutellabrownie
3,5 dl nutella
7 msk smör
2 ägg
1,2 dl strösocker
1,8 dl vetemjöl
Värm ugnen till 180 grader. Smöra och bröa en kakform.
Häll nutellan i en skål och...
Rödvinsbrässerad oxkind
Serien "Svenska kockar" fortsätter med Johan Jureskog som med stor framgång driver Rolfs Kök i Stockholm, och även sedan en tid tillbaka köttkrogen AG...
Fläskrullader fyllda med västerbottenost
I serien "Svenska kockar" har vi i dag kommit till Werner Vögeli, som förutom att han var Hovtraktör även var hedersdoktor vid Umeå universitet....
Steaksås Massola
I dag gjorde jag den godaste steaksåsen jag någonsin lyckats tillverka. Grunden är en vanlig såsbas och sen lite rött vin, fond och kryddor....
Räkbakelse med Cheese Doodle crush
Du behöver till 4 portioner, och detta tar cirka 20 minuter
12 skivor formfranska
100 g skalade räkor
1 dl majonnäs
1 dl crème fraîche
1 msk hackad dill
1...
Dubbelmarinerad oxfilé
Du behöver till 6 personer
800 g oxfilé (putsad)
1 msk smör till stekning
1 msk olja till stekning
Marinad 1
2 msk sojasås
1 msk hoisinsås (asiatiska hyllan)
1/2 tsk...
Créme Brulée
Créme Brullé har alltid varit min favoritdessert. Den knäckiga ytan är alltid lika spännande att få spräcka hål på. Här är ett bra recept...
Blåbärskaka
Ända sedan barnsben har jag älskat blåbärskaka. Fram till dess att jag lyckas lura ur min syster hennes fantastiska recept så får i hålla...
Tjejröra
Varför inte byta ut "Gubbröran" mot en god tjejröra till nästa gång ni är sugna på en god toast?
Du behöver till 8 bitar:
200 g...