14.4 C
Båstad
5, juni 2020
Hem Matämnen Festmat

Matämne: Festmat

Du behöver 1 kg rimmat sidfläsk 6 portioner potatismos (lite hårdare än vanligt) 3 dl färsk riven parmesan Salt Peppar   Dagen innan servering Kör fläsksidan i ugnen på 80 grader i 8 timmar. Tag ut fläsket och lägg till 2...
Bœuf bourguignon är en mustig, vinkokt köttgryta. Maträtten är fransk husmanskost och kommer ursprungligen från regionen Bourgogne i Frankrike. Rätten heter egentligen bœuf à la bourguignonne ('köttgryta på burgundiskt vis'), men även i Frankrike kallas den oftast bœuf bourguignon. Huvudingrediensen är nötkött, gärna högrev,...
Du behöver: Pajdeg 100 g smör 100 g vetemjöl (1 2/3 dl) 2 msk kallt vatten Fyllning 200 g västerbottensost, grovriven 2 ägg 2 dl mjölk eller vispgrädde ...
3,5 dl nutella 7 msk smör 2 ägg 1,2 dl strösocker 1,8 dl vetemjöl Värm ugnen till 180 grader. Smöra och bröa en kakform. Häll nutellan i en skål och tillsätt det smälta smöret. Vispa ägg och socker poröst och luftigt. Blanda äggvispet med nutellan och blanda...
Serien "Svenska kockar" fortsätter med Johan Jureskog som med stor framgång driver Rolfs Kök i Stockholm, och även sedan en tid tillbaka köttkrogen AG på Kungsholmen tillsammans med Klas Ljungkvist. AG utsågs till Sveriges Köttkrog i 2012 års upplaga...
I serien "Svenska kockar" har vi i dag kommit till Werner Vögeli, som förutom att han var Hovtraktör även var hedersdoktor vid Umeå universitet. Han vann tävlingen "Årets Nationalrätt" 1997 med den här rätten. Motiveringen löd; En i godaste mening...

Veckans bästa

Renskavsgryta med messmör

Du behöver till 4 personer 2 fpk renskav 240 gr4 msk messmör1 gul lök4 dl grädde2-3 msk Viltfond eller...

Mest besökta

Kebabsås Massola Special

Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag...