Matämne: Sill
Stekt inlagd sill.
Pannera sillen i mjöl skorpmjöl salt o vitpeppar.Stek sillen i smör eller margarin tills den blir gyllenbrun.Låt stå tills de svalnat. Lagen till 5-600g...
Kryddsill
4st inläggningsfilè ! stor gul lök,en rödlök finhackade,1 morot i slantar 1dl hackad dill eller om man vill hela dillkronor.Lagen 0,5dl,1dl socker,1,5 dl vatten,ca...
Löksill
4st inläggnings sill filè,1 stor gul lök finhackad,1dl finhackad dill. Till lagen 0,5 dl ättika 12%,1dl socker 1,5dl vatten!! Lagen behöver inte kokas lätt...
Krämig julsill
3 urvattnade salta sillfiléer, ca 225 g
1 rödlök
2 dl gräddfil
1 msk senap
1/2 dl hackad dill
2 tsk socker
2 krm krossad kryddpeppar
1 krm krossad svartpeppar
Gör så...
Citronsill
Ingredienser:
3 dl citronsaft
3 dl socker
3 dl vatten
3 lagerblad
2 tsk vitpepparkorn
1 tsk kryddpepparkorn
3 paket femminuterssill
En bunt dillstjälkar; stjälkar för sig, dill för sig.
Citronzest från två...
Annapannas sillafat
4 p
1 äpple
½ morot
½ palsternacka
1 skiva fullkornsbröd
salt
2 msk rapsolja
1 tsk vitvinsvinäger
½ krm salt
vitpeppar
1 salladslök
1 pkt 5-minuters-sill
1 ask ansjovisfiléer
Skär äppel och rotfrukter i små bitar....
Kräftsill
Inlagd sill av olika slag har i Sverige en självklar plats på matbordet, särskilt vid högtider som jul, påsk och midsommar. Att lägga in...