Ingredienser

  • 9 dl hackad mango
  • 1 dl honung
  • 1 tsk äppelcidervinäger
  • 2 tsk salt
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk citronsaft
  • 3 tsk curry
  • 2 tsk lökpulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk paprika

Gör så här

  1. Om du använder fryst mango, låt den antingen tina upp eller lägg den i en liten kastrull på låg värme och låt puttra tills den har tinat upp.
  2. Tillsätt alla ingredienser i en mixer och mixer i 1 minut eller tills den är slät. Alternativt kan du använda en stavmixer.
  3. Häll currysåsen i en liten kastrull och låt puttra på svag värme i 4-5 minuter.
  4. Överför till en stor glasburk eller annan försluten behållare och förvara i kylen i upp till 5 dagar. Eller överför till en stor isbitsbricka eller andra små kastruller och frys in i små portioner. När du vill använda en portion söt currysås, antingen tina den i 2-6 timmar före användning eller värm upp den försiktigt i en liten kastrull på spisen innan användning.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.