Vi kliver in i restaurangen och möts i samma sekund av trevlig personal som visar oss till bordet. När maten är uppäten och vi mätta och belåtna går hemåt igen, finns det massor att säga om restaurangen. Nami i Varberg är en fullträff.

Nami Varberg

Att hitta sina smultronställen kräver att man är lite nyfiken och vågar testa nya smaker och texturer. Vår yngste son har en förkärlek till Japan och Japansk kultur så valet blev självklart när vi besökte Varberg – Vi käkar på NAMI!

Maten

Vi är tre personer som skall äta, en vegan och två som äter kött. Personalen är mycket hjälpsam och ser till att vi får veta vad vi skall beställa för att bli mätta och dricka gott. Vi som äter kött delar på tre rätter, Yakinoki, lågtempat fläsk och friterad kyckling, medan veganen beställde Misosoppa, chippusu (räkchips), nasu dengaku (aubergine i röd miso) och karaage (friterad oumph). Vi smakar av och känner direkt att maten är vällagad och det är lagat med kärlek. Visst är det gott med husmanskost emellanåt men detta slår det mesta vi varit med om.

Miljön

Miljön är tilltalande, personalen är uppmärksamma och det är lätt att få kontakt i restaurangen. Vi låter personalen rekommendera alkoholhaltigt till maten och allt är en fullträff. Här hade vi gett 5 stjärnor om de inte i all stress glömt att servera den rekommenderade saken till maten.

Bardisk på Nami

Sammanfattning

Åker ni till Varberg så kan vi inte annat än rekommendera NAMI. Vi har redan bestämt oss för att komma tillbaka och då är det just för att äta god mat. Ett bra tips är att innan besöket läsa lite mer på hemsidan så blir det lättare att bestämma sig innan servering, eller för all del förbereda sig med eventuella frågor. Menyn byts ut med någon månads mellanrum vilket betyder att den alltid är fräsch och lockar till nyfikenhet. Har ni inte prövat sake till mat ännu så är det här det perfekta tillfället att göra det. Vi prövade en sake vald av personalen till fläsksidan och det var en upplevelse som skapat minnen för framtiden.

ÖVERSIKT
Mat
10
Miljö
8
Service
8
Prisvärdhet
8
KÄLLAHemsida med meny
Föregående artikelCampino tomatsås till pizzan
Nästa artikelBigMac sås
Goda Maten
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något
nami-varberg-en-japansk-restaurang-som-ar-en-fulltraffFantastisk mat! Vällagat, skönt presenterat och tillräckliga portioner. Miljön är tilltalande, porslinet är fint upplagt och det känns rent och genuint. Servicen är utmärkt. Det är lätt att få kontakt och inget verkar svårt att få till, även om man har konstiga frågor får man alltid tillfredställande svar. Det här är en fullträff värt ett besök.