Nötstek är ett bra alternativ till söndagssteken för veganer och vegetarianer. Den här varianten är jättelätt att tillaga och är dessutom väldigt populär bland våra vänner. Bäst resultat får man med cashewnötter men vanliga jordnötter går också bra att använda.
Du behöver till 4 portioner:
1 gul lök
25 g margarin
225 g (3 dl) blandade nötter (ex jordnötter, cashewnötter)
100 g (ca 3 skivor) grahamsbröd
3 dl grönsaksbuljong eller vatten
1 tsk blandade kryddor
salt och peppar efter smak
Gör så här:
Hacka lök och fräs i margarin tills den är genomskinlig och mjuk.
Mal nötterna och brödet fint tillsammans i mixer. Hetta upp buljong till kokpunkten och rör ner alla ingredienser.
Blanda omsorgsfullt. Häll allt i smord ugnsfast form. ]ämna till ytan.
Strö över brödsmulor.
Grädda i 200 grader värme i 30 min tills den är guldbrun,