2 personer

400 g laxfilé
2 msk sesamfrön

Marinad
1 msk ljus soja
1 tsk limeskal, rivet
1 msk pressad limesaft
0,5 msk honung
1 tsk sesamolja

Dressing
0,5 tsk limeskal, rivet
2 msk pressad limesaft
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 tsk ingefära, riven
2 tsk färsk, röd spansk peppar, finhackad
1 msk honung
2 msk ljus soja
3 msk majsolja
2 msk färsk koriander, hackad

Tillbehör
200 g kinesiska nudlar (blue dragon)
60 g påse gourmetsallad
0,5 st kruka rucolasallad
0,5 st kruka röda mangoldskott
0,5 st kruka gräslök
0,25 st kruka färsk koriander
20 g ev torkad ringblomma

1. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Skär bort skinnet på laxen och dela den i portionsbitar på längden. Lägg laxen i en plastpåse och häll på marinaden. Låt marinera kallt minst 1 timme, gärna längre.

2. Blanda samman dressingen och låt den mogna minst 1 timme före servering.

3. Servering: Sätt ugnen på 250°. Trä upp laxfiléerna på spett och rulla dem i sesamfrön. Lägg på en plåt och stek dem i mitten av ugnen ca 8 min.

4. Koka nudlarna enligt förpackningen. Häll av kokvattnet och låt dem rinna av. Lägg nudlarna i en skål och blanda med dressing, gourmet- och rucolasallad. Lägg upp nudlarna på 2 tallrikar.
Garnera med mangoldskott, gräslök, koriander och eventuellt ringblomma. Lägg på laxspetten och servera genast.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.