2 personer
400 g laxfilé
2 msk sesamfrön
Marinad
1 msk ljus soja
1 tsk limeskal, rivet
1 msk pressad limesaft
0,5 msk honung
1 tsk sesamolja
Dressing
0,5 tsk limeskal, rivet
2 msk pressad limesaft
1 st vitlöksklyfta, pressad
1 tsk ingefära, riven
2 tsk färsk, röd spansk peppar, finhackad
1 msk honung
2 msk ljus soja
3 msk majsolja
2 msk färsk koriander, hackad
Tillbehör
200 g kinesiska nudlar (blue dragon)
60 g påse gourmetsallad
0,5 st kruka rucolasallad
0,5 st kruka röda mangoldskott
0,5 st kruka gräslök
0,25 st kruka färsk koriander
20 g ev torkad ringblomma
1. Blanda samman ingredienserna till marinaden. Skär bort skinnet på laxen och dela den i portionsbitar på längden. Lägg laxen i en plastpåse och häll på marinaden. Låt marinera kallt minst 1 timme, gärna längre.
2. Blanda samman dressingen och låt den mogna minst 1 timme före servering.
3. Servering: Sätt ugnen på 250°. Trä upp laxfiléerna på spett och rulla dem i sesamfrön. Lägg på en plåt och stek dem i mitten av ugnen ca 8 min.
4. Koka nudlarna enligt förpackningen. Häll av kokvattnet och låt dem rinna av. Lägg nudlarna i en skål och blanda med dressing, gourmet- och rucolasallad. Lägg upp nudlarna på 2 tallrikar.
Garnera med mangoldskott, gräslök, koriander och eventuellt ringblomma. Lägg på laxspetten och servera genast.