Du behöver:
- 150 g sparris
- 6 st ägg
- 1 dl vatten
- 1⁄2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- Smör
- 2 krm fänkålsfrön
- 1 dl Svecia riven
Sås:
- 2 dl gräddfil
- 1 st pressad vitlöksklyfta
- 1 msk finhackad gul lök
- 2 msk hackad gräslök
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 dl tärnad gurka
Gör så här:
- Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min.
- Koka sparrisen. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar.
- Stek omeletten på medelvärme i smör i en stekpanna. Lyft i smeten då och då så att ny smet rinner ner mot botten och stelnar.
- Stöt fänkålen i en mortel. Strö ost och fänkål över omeletten när ytan blivit krämig. Lägg på sparrisen.
- Tärna gurkan och rör ner den i såsen. Servera omeletten med sås och bröd.
Receptet från Arla