Du behöver:

  • 150 g sparris
  • 6 st ägg
  • 1 dl vatten
  • 1⁄2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Smör
  • 2 krm fänkålsfrön
  • 1 dl Svecia riven

Sås:

  • 2 dl gräddfil
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk finhackad gul lök
  • 2 msk hackad gräslök
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl tärnad gurka

 

Gör så här:

  1. Blanda ingredienserna till såsen. Låt stå i kyl ca 30 min.
  2. Koka sparrisen. Vispa ihop ägg, vatten, salt och peppar.
  3. Stek omeletten på medelvärme i smör i en stekpanna. Lyft i smeten då och då så att ny smet rinner ner mot botten och stelnar.
  4. Stöt fänkålen i en mortel. Strö ost och fänkål över omeletten när ytan blivit krämig. Lägg på sparrisen.
  5. Tärna gurkan och rör ner den i såsen. Servera omeletten med sås och bröd.

Receptet från Arla

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.