Om man direktöversätter rubriken så blir det ”apelsinläsksBBQsås” vilket låter lite märkligt, men det smakar faktiskt himmelskt. Denna sås passar bra med såväl kyckling som fläskfile, eller ribs. Såsen är busenkel att göra och skall egentligen bara koka upp försiktigt för att sedan kallna och användas.
Du behöver:
- 4 msk äppelcidervinäger
- ½ dl ketchup
- 1 st 33 cl apelsinläsk, vi rekommenderar Willys eget märke ”American orange”
- 3 msk farinsocker
- 1 tsk salt
- 1 tsk chilipulver
- 1 msk Worcestershiresås
- 1,2 dl melass
- 2 msk dijonsenap
- 2 tsk malen spiskummin
- 3 vitlöksklyftor, hackade
- 1 tsk paprikapulver
Gör så här
- Blanda samman alla ingredienser i en medelstor kastrull.
- Hetta upp och låt sjuda i tio minuter.
- Låt allt sedan svalna och låt stå i kylskåp över natten eller ett par timmar.
Servering:
Det här är en sås som man äter tillsammans med rätten, men kan även med fördel användas som glaze de sista tio minutrarna köttet tillagas.
Smaklig spis
Var får man tag på melass? vet bara korna fick sånt för. 🙂