Den här varianten har några år på nacken. Jag och mina närmaste frossar i denna med stor matglädje. Den är enkelt att göra och smakar fantastiskt!
Carbonara är en pastarätt som ingår i det italienska köket. Pasta alla carbonara betyder kolarhustruns pasta och syftar på svartpepparn på toppen som liknar kol. Rätten består främst av sidfläsk eller bacon, äggula, parmesan och svartpeppar. Grädde ingår inte i originalreceptet, men är en vanlig ingrediens i många delar av världen.
Spaghetti Carbonara fick sitt genombrott efter andra världskriget. Amerikanska trupper stationerade i Italien hade med sig ägg och bacon. Italienarna lagade då Spaghetti Carbonara och amerikanerna gillade det. De amerikanska trupperna åkte sedan hem till USA där rätten spred sig fort.
Det här behöver du till 4 personer
- Spagetti
- 2 pkt bacon
- 3 dl grädde
- 1,5 msk Italiensk salladskrydda
Gör så här
- Koka pastan i 9 minuter
- snitta baconen i små bitar och stek dem lätt knapriga
- Rör ihop grädden med salladskryddan
- När pastan är klar så silas den och blanda sedan ned bacon med fettet
- Blanda sedan ned gräddblandningen med pastan och bacon och koka ihop den lite kladdigt
Smaklig spis
Vi har kört på någon barnvänlig kombo.
Med fläsk eller bacon, vitlök, svartpeppar, ost(en mildare) o grädde o ch.
Carbonara är så gott! En klar personlig favorit!