Du behöver
- 150 gram smör
- 3 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1,5 dl farinsocker
- 2,75 dl vetemjöl
- 0,75 dl kakaopulver
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 1 tsk malen kanel
- 0,5 tsk malen ingefära
- 0,5 tsk malen kryddnejlika
- 1 krm salt
- 1 msk ljus sirap
Gör så här
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Vispa ägg och sockersorterna poröst.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i äggsmeten tillsammans med sirap och smör.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i nedre delen av ugnen 20-25 minuter. Låt svalna. Ställ in i kylen och låt stelna.
- Pudra eventuellt lite florsocker över och servera med vispad grädde. Dekorera eventuellt med apelsinskiva.
Smaklig spis