18.6 C
Båstad
3, oktober 2023
HemBakaPepparkakstryffel

Pepparkakstryffel

-

0 av 5

20 st
Tid 3 timmar inkl nedkylning

Ingredienser:
125 gram mörk choklad (70%)
1 dl vispgrädde
50 gram florsocker
25 gram smör
1 tsk kanel, malen
1/2 tsk kardemumma, malen
1/2 tsk nejlika, malen
1/2 tsk ingefära, malen

Gör så här:
Hacka chokladen grovt. Koka upp grädde och florsocker, sänk värmen och lägg i chokladen och smöret i bitar. Låt allt smälta ihop på svag värme.
Rör ner kanel, nejlika, kardemumma och ingefära. Låt svalna och ställ sedan in i kylen några timmar.
Ta ut ur kylen och forma små runda kulor av chokladen med händerna. Rulla i kakao eller florsocker. Ställ in tryfflarna i kylen och låt stelna.

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Ugnspannkaka

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE
sv_SE