1.4 C
Båstad
8, december 2023
HemBakaPitabröd till Kebabfesten

Pitabröd till Kebabfesten

-

0 av 5

Pitabröd är ett runt, platt vetebaserat bröd som bakas med jäst. Brödet har en stor del i traditionell matlagning i många länder i Nordafrika och Levanten, dvs. Arabvärlden, men även så långt bort som Indien. Dess ursprung tros dock vara forntida Syrien. I västvärlden har pitabröd på senare år blivit populärt till rätter som falafel och kebab.

Det här behöver du
25 g jäst
5 dl vatten
1.5 msk salt
1 msk honung
2 msk olivolja
13 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Smula ner jästen i en bunke. Värm vattnet tills det är fingervarmt, 37 grader. Häll lite av vattnet i bunken och rör med träslev tills all jäst har lösts upp.
  2. Tillsätt sedan resten av vattnet samt salt, honung och olivolja. Blanda i nästan allt vetemjöl och arbeta degen smidig i maskin eller för hand. Tillsätt resten av mjölet vid behov (det märks när degen börjar släppa från kanterna att mjölmängden är tillräcklig).
  3. Låt jäsa övertäckt i cirka 1 timme. Sätt ugnen på 250 grader. Ta upp degen på en mjölad arbetsbänk och dela den i 8 bitar.
  4. Forma bitarna till runda bollar. Kavla ut till runda kakor, cirka 10 centimeter i diameter.
  5. Lägg bröden på en bakplåt med bakplåtspapper och grädda i cirka 8 minuter. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Pizza Hut Pizzadeg

Coca Cola sås

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE