Här kommer ett recept på Pizza Huts pizzadeg skickat till mig av en vän i USA.
- 3 dl vatten
- 2 tsk socker
- 1 1/4 tsk salt
- 2 msk olivolja
- 2 msk majsmjöl
- 5,5 dl mjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/4 tsk vitlökspulver
- 1/4 tsk lökpulver
- 3 tsk natriumglutamat (Finns med i originalreceptet med krävs inte)
- 1 1/2 tsk torrjäst
För bakning i brödmaskin:
- Lägg ingredienserna i bunken och tillverka degen som vilken annan deg som helst
Matberedare:
- Lägg i vatten, socker, salt och olivolja i matberedaren.
- Pulsera för att lösa upp ingredienserna.
- Tillsätt jäst, mjöl, och alla andra torra ingredienser.
- Kör maskinen till den knådat en liten mjuk boll.
- Ta bort degen från maskinen.
- Låt vila täckt med en handduk i ca 45 minuter.
Degkrok:
- Lägg i vatten, socker, salt och olivolja olja i en skål och lös upp sockret och saltet.
- Tillsätt jäst, mjöl, och alla andra torra ingredienser och knåda till en mjuk men inte alltför klibbig deg (Cirka 8-10 minuter).
- Låt vila, täckt med en kökshandduk i ca 45 minuter.
Handknåda:
- Lägg i vatten, socker, salt och olivolja olja i en skål och lös upp sockret och saltet.
- Tillsätt jäst, mjöl, och alla andra torra ingredienser och knåda till en mjuk men inte alltför klibbig deg (Cirka 8-10 minuter).
- Låt vila, täckt med en kökshandduk i ca 45 minuter.
Du kan förvara degen i kyla i en oljad plastpåse i upp till två dagar.
Du råkar inte ha deras recept på tomatsås också? Den marinara saucen är nog den godaste som finns! 🙂
Strålande! Tack! ! Nä helt klart värt att testa! 🙂
OMG! Äntligen!
Oj har du en blogg som heter glada kocken? Har jag också. Gott med pizza ska jag försöka göra.
Hur lång tid ska en sån tjock pizza vara i ugn?
Grader?
Tack:-)
Varmluft med undervärme tycker jag är klockrent när jag gör pizza!
Baksten är det absolut viktigaste när man gör egen pizza.. annars får man ingen krispig botten, men det kanske blir annorlunda när man gör i en sådan pizzaform? Förvärmer man den då eller hur funkar det?
Någon som provat och kan ge tips? 🙂