24 bullar
Ingredienser
- 50 g jäst
- 50 g smör eller olivolja
- 5 dl mjölk
- 1 tsk salt
- 13 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
Pizzasås
- 2 gula lökar
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk olja
- 500 g passerade tomater
- 2 tsk strösocker
- 1 tsk oregano
- 1 tsk salt
- Fyllning
- 200 g rökt skinka
- 200 g ost, riven
- 3 dl pizzasås (recept ovan)
Till pensling
- 1 ägg
- 2 tsk oregano
- Finfördela jästen i en bunke. Smält smör, tillsätt mjölk och värm till 37°.
- Häll det över jästen och rör tills den löst sig. Blanda i saltet.
- Mät upp mjölet och blanda med bakpulver. Tillsätt det och arbeta degen smidig.
- Låt jäsa 30 min under duk.
- Pizzasås: Hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med olja. Tillsätt övriga ingredienser och koka sakta ihop såsen ca 10 min. Låt svalna
- Sätt ugnen på 225°. Ta upp och arbeta degen en stund på mjölat bakbord. Dela degen i två delar och kavla ut degen till två rektanglar ca 45×25 cm. Låt jäsa täckt med duk i 15 min.
- Finhacka skinkan och riv osten. Bred ut 1 1/2 dl pizzasås på varje rektangel och fördela skinka och riven ost jämnt över degen.
- Rulla försiktigt ihop från långsidan och skär 12 bitar av varje. Lägg dem på plåtar klädda med bakplåtspapper.
- Pensla med ägg och strö över oregano. Grädda 12-15 min, de ska ha fin färg när de är klara. Servera dem gärna ljumma. Förvara i frys eller kyl om de inte ska ätas direkt.