En riktig pizzadeg ska göras av jäsdeg (jäst). Man kan också använda scones deg som ett snabbare alternativ, men det blir inte lika gott. Ju längre tid det får jäsa, desto mer smakfullt blir det. Det går att använda jäsblandning också, det är 50% bakpulver och 50% jäst. I detta recept ska vi utgå från ett recept på riktig pizzadeg. Använd gärna detta degrecept till Calzone pizzan som vi tipsar om i ett annat recept här på GodamiddanDet finns också ett riktigt bra recept på pizzasallad… Det receptet hittar du här

 

Du behöver till 4 pizzor:

5 dl iskallt vatten
850 gr vetemjöl special
2 msk olivolja
25 gr jäst
15 gr salt

Gör så här

  • Blanda alla ingredienser utom saltet i degblandare 16 minuter på låg hastighet. Tillsätt saltet och blanda ytterligare 2 minuter.
  • Jäs under duk i 1,5-2 timmar.
  • Knåda sedan pizzadegen en minut för hand tills du fått luften ur degen (kolsyra).
  • Dela upp i 5-6 bitar och baka ut till tunna pizzabottnar på mjölat bakbord. Toppa med pizzasås, ost och din favorittopping.
  • Grädda i 250 graders ugn på förvärmd pizzasten eller lätt smord och förvärmd gjutjärnsstekpanna.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.