26, mars 2025
HemFörrätterPizzasallad som på pizzerian

Pizzasallad som på pizzerian

-

5 av 5

Pizzasallad som på pizzerian är inte så svårt att göra, det här receptet smakar exakt som den pizzasallad vi får när vi köper våra pizzor på vår pizzeria. Pizzasallad är ett samlingsnamn för de vitkålsbaserade sallader som brukar serveras som tillbehör på svenska och några nordiska pizzerior. Strimlad vitkål, olja, vinäger och svartpeppar är vanliga ingredienser. Upphovsmannen till pizzasalladen var med största sannolikhet italienaren Giuseppe ”Peppino” Sperandio som 1969 öppnade pizzerian Pizzeria Piazza Opera i Stockholm. Pizzasallad äts enbart i de nordiska länderna och Japan.

Saltet och sockret i det här receptet löser fibrerna i kålen och gör den sådär ”slibbigt god”. Servera gärna senapsdressing Cajsa Warg till salladen, en garanterad smaksensation!

Detta behöver du

  • 1 vitkålshuvud
  • ½ dl ättikssprit (tag äppelcidervinäger för en mildare smak
  • 1 dl olja
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 1 dl socker
  • 2 msk oregano
  • 2-4 msk Inlagd paprika

Gör så här

  1. Strimla vitkålen… Gärna med en mandolin för bästa resultat, men det går lika bra med en osthyvel.
  2. Blanda alla ingredienser och blanda sedan dem med vitkålen.
  3. Sockret och saltet bryter ner fibrerna i kålen över natten och dagen efter är salladen fantastisk…
Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (1)

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Senaste recepten

Skolans kalla fisksås

0
Receptet gäller för 4 personer4 dl gräddfil4 msk majonäs2 msk bostongurka4 msk fryst dill1/2 msk pressad citronsaftsaltBlanda alla ingredienserna och låt gärna stå en...

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
Aldrig trodde jag att jag skulle få till det att smaka som när man köper pizza på pizzerian men det här receptet är fantastiskt.Pizzasallad som på pizzerian
sv_SE