1.4 C
Båstad
8, december 2023
HemBakaPizzeriadeg

Pizzeriadeg

-

0 av 5

Recept för 6 pizzor

INGREDIENSER:
600 g vetemjöl
3 g jäst
9 g salt
12 g socker
36 g rapsolja
ca 340 g vatten

GÖR SÅ HÄR:
Häll oljan i degbunken. Oljan ska ha rumstemperatur.

Vispa ihop salt, socker och vatten i en kastrull och värm till något över rumstemperatur, ca 25 grader.

Rör ut jästen med lite av degspadet i en kopp. Vispa ihop med resten av degspadet och häll ner allt i degbunken.

Tillsätt allt mjöl på en gång och kör degblandaren 10 minuter på låg fart.

Ha ut degen på bänken. Knåda den slät och fös samtidigt ihop den med degskrapa till en stor boll. Täck med plastfilm och låt vila 10 minuter.

Skär ut degbitar på 160-170 g och rulla dem med kupad hand till släta spänstiga bullar och lägg på en plåt. Ta en droppe olja i handflatan om degen vill fastna. ”Knorren” nyps ihop och vänds nedåt mot plåten. Täck med plastfilm.

Bullarna ska jäsa 30-45 minuter i rumstemperatur. Sedan ska de stå i kylskåp och mogna några timmar. Man bakar med kall deg direkt från kylen.

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Pizza Hut Pizzadeg

Coca Cola sås

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE