Du behöver till 6 personer:

  • 300 g smålök
  • 3 msk matfett
  • ½ dl, 30 g vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 800 g nötgrytbitar
  • 1 flaska porter
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk Dansukker Brun Farin Strö
  • ½ msk timjan
  • ½ dl hackad persilja

Gör så här:

  1. Skala lökarna.
  2. Smält matfettet i en stekgryta och bryn lökarna på svag värme. Tag upp dem.
  3. Blanda mjöl, salt och peppar i en stor plastpåse. Lägg köttbitarna i påsen och skaka om.
  4. Bryn köttbitarna i matfettet, några i taget.
  5. Lägg tillbaka löken i grytan tillsammans med köttet.
  6. Häll på portern. Lägg i buljongtärningen och koka på svag värme i 5 minuter.
  7. Rör i senapen, farinet och timjan. Låt småputtra i cirka 1 timme under lock tills köttet känns mört.
  8. Strö till sist över den hackade persiljan. Kan serveras med potatismos eller bröd.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.