Du behöver till 6 personer:
- 300 g smålök
- 3 msk matfett
- ½ dl, 30 g vetemjöl
- ½ tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- 800 g nötgrytbitar
- 1 flaska porter
- 1 köttbuljongtärning
- 1 msk fransk senap
- 2 msk Dansukker Brun Farin Strö
- ½ msk timjan
- ½ dl hackad persilja
Gör så här:
- Skala lökarna.
- Smält matfettet i en stekgryta och bryn lökarna på svag värme. Tag upp dem.
- Blanda mjöl, salt och peppar i en stor plastpåse. Lägg köttbitarna i påsen och skaka om.
- Bryn köttbitarna i matfettet, några i taget.
- Lägg tillbaka löken i grytan tillsammans med köttet.
- Häll på portern. Lägg i buljongtärningen och koka på svag värme i 5 minuter.
- Rör i senapen, farinet och timjan. Låt småputtra i cirka 1 timme under lock tills köttet känns mört.
- Strö till sist över den hackade persiljan. Kan serveras med potatismos eller bröd.