19.8 C
Båstad
22, september 2023
HemHuvudrätterPortergryta

Portergryta

-

0 av 5

Du behöver till 6 personer:

  • 300 g smålök
  • 3 msk matfett
  • ½ dl, 30 g vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 800 g nötgrytbitar
  • 1 flaska porter
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk Dansukker Brun Farin Strö
  • ½ msk timjan
  • ½ dl hackad persilja

Gör så här:

  1. Skala lökarna.
  2. Smält matfettet i en stekgryta och bryn lökarna på svag värme. Tag upp dem.
  3. Blanda mjöl, salt och peppar i en stor plastpåse. Lägg köttbitarna i påsen och skaka om.
  4. Bryn köttbitarna i matfettet, några i taget.
  5. Lägg tillbaka löken i grytan tillsammans med köttet.
  6. Häll på portern. Lägg i buljongtärningen och koka på svag värme i 5 minuter.
  7. Rör i senapen, farinet och timjan. Låt småputtra i cirka 1 timme under lock tills köttet känns mört.
  8. Strö till sist över den hackade persiljan. Kan serveras med potatismos eller bröd.
Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Pizza Hut Pizzadeg

10
Här kommer ett recept på Pizza Huts pizzadeg skickat till mig av en vän i USA.3 dl vatten 2 tsk socker 1 1/4...

Baconsylt

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE