Du behöver till 6 personer:

  • 300 g smålök
  • 3 msk matfett
  • ½ dl, 30 g vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 800 g nötgrytbitar
  • 1 flaska porter
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk fransk senap
  • 2 msk Dansukker Brun Farin Strö
  • ½ msk timjan
  • ½ dl hackad persilja

Gör så här:

  1. Skala lökarna.
  2. Smält matfettet i en stekgryta och bryn lökarna på svag värme. Tag upp dem.
  3. Blanda mjöl, salt och peppar i en stor plastpåse. Lägg köttbitarna i påsen och skaka om.
  4. Bryn köttbitarna i matfettet, några i taget.
  5. Lägg tillbaka löken i grytan tillsammans med köttet.
  6. Häll på portern. Lägg i buljongtärningen och koka på svag värme i 5 minuter.
  7. Rör i senapen, farinet och timjan. Låt småputtra i cirka 1 timme under lock tills köttet känns mört.
  8. Strö till sist över den hackade persiljan. Kan serveras med potatismos eller bröd.
Print Friendly, PDF & Email

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.