Du behöver till 4 portioner:

  • 500 g potatis
  • 3 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 20 g smör
  • 150 g bacon
  • 1 finhackad röd paprika

Gör så här:

  1. Skala potatisen och koka den i saltat vatten tills den är mjuk, cirka 20 minuter.
  2. Mät upp mjöl och salt. Tillsätt ungefär hälften av mjölken och vispa ihop till en klimpfrí smet.
  3. Vispa i resten av mjölken och äggen. Pressa den kokta potatisen och blanda ner den i plättsmeten, Smält hälften av smöret och rör ner det i smeten och
  4. använd resten till gräddningen.
  5. Grädda plättarna.
  6. Strimla baconet så fint det går. Stek det knaprigt en panna.
  7. Blanda med paprikan och servera till plättarna.

Recept från COOP

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen skriv din kommentar
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.