Tidigare i veckan så har jag testat att göra kebabkött på färs, och inget ont om det för det smakade väldigt bra. Dock kände jag att det var något jag saknade så jag funderade lite på hur man skall kunna göra det annorlunda. Det enda som man behöver tänka på när man gör ”Pulled Kebab” är att köttet blir väldigt saftigt och väldigt mättande. Så ett bra tips är att göra en lite mindre portion än man tror första gången så man inte behöver slänga det man inte orkar. Om man gör det i pitabröd så behöver man tänka på att köttet är saftigt vilket kan göra att brödet blir löst om man tar för mycket kött, eller glömmer av att låta det rinna av lite.
Jag kan varmt rekommendera ”Pulled Kebab” det är ett välsmakande och lite nytänkande, samtidigt tror jag att de som gillar kött, kommer att tycka mycket om den här varianten av kebab.
Du behöver till 5 personer
- 1 kg benfri karré
- 1-2 msk spiskummin
- 1 msk salt
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk pepparblandning
- 1 dl vatten
Gör så här
- Blande de torra ingredienserna
- Lägg karrén i en ugnsfast form
- Klappa på kryddorna rikligt
- Lägg i vattnet i botten på formen
- Låt tillagas i ugn 110 grader i minst 9 timmar
Servering
- Dra isär köttet med två gafflar eller med dina fingrar
- Tillaga pommes i ugnen
- Servera med Pommes, Pulled kebab, sallad, tomat, gurka, rödlöksmånar
Såser till kebaben
Du hittar både röd tomat och en god vitlökssås här
Har inte gjort det , men ska prova. Tycker det var för lite smak i den med bara BBQ sås, vitlök och lök 🙂
Det är ju det bästa med PP, att man kan krydda den som man vill. Jag är även nyfiken på att pröva göra en med porter, vilket jag kan tänka mig måste vara gott!
Ska testa till helgen.
Låt mig få höra vad du tyckte Meta?