Jag började tillställningen med att lägga lergrytan i blöt. den behöver ligga i blöt i alla fall minst tio minuter. Jag lät min ligga i dryga tjugo minuter.

Medan den låg i blöt så gjorde jag en liten sås att krydda köttet med. Jag använder mig av samma recept som till mina Spare Ribs som du hittar här. När såsen var klar så torkade jag köttet torrt innan jag smetade på rikligt med sås. Sen kvartade jag två gula lökar som jag la tillsammans med köttet i botten av lergrytan.

Därefter åkte grytan in i ugnen. Observera att grytan inte skall ställas in i en varm ugn, för då kan den spricka. Ställ i stället in grytan i ugnen och starta efter det värmen.

Ugnen skall upp till 100 grader och köttet skall tillagas i runt fyra timmar. Man bör kolla köttet varje timme så att det inte bränner fast i botten har ett ”Pulled Pork Proffs” sagt till mig, så jag ställer klockans påminnelse i timmes intervaller. Nu lutar jag mig tillbaka i soffan och tar en liten tupplur… Men bara en liten…

 

Jag använde mig av
1 kg karré i bit
1 sats grill marinad BBQ Ribs

Lägg karrén i den våt lagda grytan i en kall ugn. Sätt på ugnen på 100-125 grader och låt steken tillagas i runda tal 4-5 timmar. Titta till köttet emellanåt så det inte bränner fast i botten på grytan. Blir det torrt är det bara att hälla i en aning varmt vatten.

När Pulled Pork steken är färdig så tillsätter ni det som är kvar av marinaden i grytan och drar isär köttet med två gafflar. Nu skall jag avnjuta en Pulled Pork Sandwitch, med krispig sallad, Pulled Pork, tomat, rå lök skuren i halvmånar samt en klick creme fraishe… Slutresultatet blev så här…

Här finns ytterligare ett härligt recept på Pulled Pork

Rubb – Kevin och Amanda

1 msk malen spiskummin
1 msk vitlökspulver
1 msk lökpulver
1 msk chilipulver
1 msk cayennepeppar
1 msk salt
1 msk peppar
1 msk paprikapulver
1/2 kopp farinsocker

Blanda väl och förvara i en lufttät behållare.

Saltlösning – Kevin och Amanda

1/2 kopp salt
1/2 kopp farinsocker
2 dl kallt vatten
2 lagerblad
3 msk rubb blandning

Tillsätt salt till kallt vatten och rör om väl till allt salt är helt upplöst. Lägg sedan till brunt socker, rubben och lagerblad och rör om väl.

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.