Jag har de senaste gångerna jag tillagat Pulled Pork, gjort de i en metallform i ugnen och med mycket gott resultat. Tillbehören gör jag oftast själv men är barnsligt förtjust i den heta Sriracha man hittar på de flesta asiatiska butiker. Den använder jag som starksås och min egen kebabsås som topping. Det här är kanske en lite förenklad variant, men jag märker på vår middagsklubb på Facebook att många inte uppskattar den väldigt rökiga smak som många av de köpta BBQ såserna avger, så till er alla kan jag rekommendera att testa den här varianten.
Du behöver till 4 personer:
- 1 kg benfri karré
- 1-2 sats grillsås
Gör så här:
- Marinera köttet över natten i 1/3 av grillsåsen.
- 08:00 dagen efter sätter du in karrén på 100 grader
- Räkna med 10 timmar i ugnen
- Titta till fläsket med ett mellanrum å¨en timma eller två
- Täck över köttet lite med folie om den börjar svärta
- fyll på med en kaffekopp vatten i botten om det blir torrt.
Hämta recept på grillsås Hämta recept på kebabsås
När det är klart:
- Köttet är klart när det faller i bitar när du drar lite i det med fingrarna.
- Tag två gafflar och dra isär köttet.
- Smaka av och fyll på med grilloljan direkt i bunken till önskad smak
Servering:
- Köp hem tortillasbröd och vik dem 2 gånger så de bildar en ficka
- Fyll på med sallad, tomat, gurka, starksås och kebabsås
Eller:
- Servera med pommes och garnera med sallad, tomat, gurka, och såser.
Smaklig spis