18.6 C
Båstad
3, oktober 2023
HemDryckRabarbersnaps

Rabarbersnaps

-

0 av 5

Rabarber (Rheum rhabarbarum) är en art i familjen slideväxter, vars bladskaft är ätliga. Bladen innehåller oxalsyra och småbarn eller personer med anlag för njursten skall undvika att äta rabarber. Vanligtvis äts den kokt till kräm, saft eller i paj. Men nu skall vi laga en härlig midsommarsnaps på den.

Jag gjorde denna snaps för första gången till midsommar för fyra år sedan så det visade sig att inte alla gillar kryddade snapsar. Alla talade om flädersnaps, men vårt val blev att använda oss av rabarber och det är numera en årligen återkommande snaps till midsommarbordet.

Du behöver detta
6 rabarberstjälkar
1 bit färsk ingefära – stor som en vindruva
2 sockerbitar
70 cl renat brännvin

Du behöver också en syltburk eller flaska med stor öppning.

  1. Skölj rabarbern och skär bort ev fula fläckar. Skala inte eftersom färgen ofta sitter i skalet!
  2. Skiva rabarbern i 2 cm bitar och skala ingefäran.
  3. Lägg i en syltburk eller en flaska med tätslutande lock tillsammans med sockerbitarna.
  4. Häll på brännvinet så det täcker.
  5. Låt stå i kylskåp minst en vecka, gärna längre. Skaka burken en gång per dag.
  6. Sila bort rabarbern och filtrera spriten genom kaffefilter.
  7. Tillsätt mer brännvin eller späd ut med vatten till önskad smak

Servera kyld.

Föregående artikel
Nästa artikel
Goda Maten
Goda Matenhttps://www.godamaten.se
Jag är administratör här på Godamaten.se och hjälper er med alla frågor ni har. Skicka gärna ett meddelande om ni undrar över något

Lämna ett betyg

Betyg

Betyg (0)

Detta recept har inga betyg ännu.

2 KOMMENTARER

  1. Den här ska jag ge mig på idag. Snart midsommar ju. Men det Kanske vore på sin plats att nämna att receptet kommer från Allers

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Populärast idag

Återanvänd din frityrolja

2
Fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen fritös...

Nutellabrownie

Populäraste alltid

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...
sv_SE
sv_SE