• Veckomatsedel
More
    Hem Förrätter

    Förrätter

    En god förrätt ska reta smaklökarna och se till så att du och dina gäster vill äta mer, men den ska gärna också vara en liten portion och inte innehålla för komplicerade smaker. Fisk- och skaldjur är ofta bra som förrätt. Räkor, löjrom, kräftor eller annat är klassiska förrättsingredienser. Även mindre bitar av kött, exempelvis i carpaccio är bra förrättsalternativ. Grundregeln för en bra förrätt är – ju enklare, desto bättre.

    Den ultimata pizzasalladen. Sockret och saltet bryter ner fibrerna i vitkålen och gör den smidig och mjuk.
    Varför inte byta ut "Gubbröran" mot en god tjejröra till nästa gång ni är sugna på en god toast? Du behöver till 8 bitar: 200 g matjesfiléer 3 ägg, hårdkokta 2 medelstora potatisar, kokta 1 rödlök Smör, till stekning 1½ dl créme fraishe 1 dl koriander, hackad 8...
    Du behöver till 4 port: 8 st potatis(ar) 25 gram margarin mjölkfritt 1,5 st cavi-art vegetarisk kaviar, eller vanlig 1 st röd lök(ar) 1 knippa(en) dill salt och peppar Gör så här: Skala och riv potatisen på grova sidan av...
    I bland kan det vara skönt att ha förberett en liten vickning som man bara behöver värma på i ugnen. Denna snabba Janssons frestelse tillagar du så gott som färdig i en aluminiumform som du sedan låter kallna och...
    Jag måste säga att allt blir godare med bacon! jag fullkomligt älskar bacon. Här kommer ett recept på lite roligare bacon med ägg som jag tipsades om i matgruppen. Den här varianten tillagas i en muffinsform i metall som...
    Jordärtskockan (Helianthus tuberosus), är en art i familjen korgblommiga växter. Den är en flerårig ört med ursprung i Nordamerika. Den odlas i tempererade trakter för sina knölars skull, vilka används som en rotgrönsak. Jordärtskockan är en slags solros, ur...

    Mest besökta

    Kebabsås Massola Special

    Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...