• Veckomatsedel
More
    Hem Förrätter

    Förrätter

    En god förrätt ska reta smaklökarna och se till så att du och dina gäster vill äta mer, men den ska gärna också vara en liten portion och inte innehålla för komplicerade smaker. Fisk- och skaldjur är ofta bra som förrätt. Räkor, löjrom, kräftor eller annat är klassiska förrättsingredienser. Även mindre bitar av kött, exempelvis i carpaccio är bra förrättsalternativ. Grundregeln för en bra förrätt är – ju enklare, desto bättre.

    Många vill ha ett alternativ till fredags tacos. Här hemma brukar vi då göra "Kina Tacos" som vi kallar det för när vi berättar för våra vänner vad det är vi äter. Våra färska vårrullar låter vi var och...
    Inlagd sill av olika slag har i Sverige en självklar plats på matbordet, särskilt vid högtider som jul, påsk och midsommar. Att lägga in sillen i en lag av salt, ättika och kryddor är ett sätt att konservera fisken....
    En Svensk klassiker med fina smaker och fram för allt en underbar förrätt till en vårmiddag ute på en nystädad altan. Gubbröran blir bara godare om den får stå och gotta sig ett dygn... Det här behöver du 8 grovhackade ansjovisfiléer 4...
    Varför inte byta ut "Gubbröran" mot en god tjejröra till nästa gång ni är sugna på en god toast? Du behöver till 8 bitar: 200 g matjesfiléer 3 ägg, hårdkokta 2 medelstora potatisar, kokta 1 rödlök Smör, till stekning 1½ dl créme fraishe 1 dl koriander, hackad 8...
    Jag måste säga att allt blir godare med bacon! jag fullkomligt älskar bacon. Här kommer ett recept på lite roligare bacon med ägg som jag tipsades om i matgruppen. Den här varianten tillagas i en muffinsform i metall som...
    Till detta behöver du så många pannkakor/Crêpes som du vill - som förrätt räcker det med 1 per person, som lite matigare kanske du vill ha 3 per pers. Jag ger exempel på den fyllning jag brukar göra o kalla...

    Mest besökta

    Kebabsås Massola Special

    Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...