2.7 C
Bastad
11, februari 2020
Hem Förrätter

Förrätter

En god förrätt ska reta smaklökarna och se till så att du och dina gäster vill äta mer, men den ska gärna också vara en liten portion och inte innehålla för komplicerade smaker. Fisk- och skaldjur är ofta bra som förrätt. Räkor, löjrom, kräftor eller annat är klassiska förrättsingredienser. Även mindre bitar av kött, exempelvis i carpaccio är bra förrättsalternativ. Grundregeln för en bra förrätt är – ju enklare, desto bättre.

Falska vårrullar/crêpes med kinafärs

Till detta behöver du så många pannkakor/Crêpes som du vill - som förrätt räcker det med 1 per person, som lite matigare kanske du vill ha 3 per pers. Jag ger exempel på den fyllning jag brukar göra o kalla för kina-style. Att utgå från helt enkelt, krydda o lägg till de grönsaker du gillar. 400 g blandfärs salt, peppar, fyra kryddor, chili 1...

Tjejröra

Varför inte byta ut "Gubbröran" mot en god tjejröra till nästa gång ni är sugna på en god toast? Du behöver till 8 bitar: 200 g matjesfiléer 3 ägg, hårdkokta 2 medelstora potatisar, kokta 1 rödlök Smör, till stekning 1½ dl créme fraishe 1 dl koriander, hackad 8 skivor kavring Smör, till brödet 2 msk löjrom, valfritt Gör så här: Skär matjesfiléerna i små bitar. Tärna ägg och potatis. Finhacka löken. Bryn rödlöken i...

Pizzasallad som på pizzerian

Pizzasallad som på pizzerian är inte så svårt att göra, det här receptet smakar exakt som den pizzasallad vi får när vi köper våra pizzor på vår pizzeria. Pizzasallad är ett samlingsnamn för de vitkålsbaserade sallader som brukar serveras som tillbehör på svenska och några nordiska pizzerior. Strimlad vitkål, olja, vinäger och svartpeppar är vanliga ingredienser. Upphovsmannen till pizzasalladen...

Färska vårrullar

Många vill ha ett alternativ till fredags tacos. Här hemma brukar vi då göra "Kina Tacos" som vi kallar det för när vi berättar för våra vänner vad det är vi äter. Våra färska vårrullar låter vi var och en göra vid bordet, såsom man oftast gör med tacos. Det är en fantastiskt rolig och social rätt, eftersom man...

MasseMumma

När den Svenska färskpotatisen börjar finnas i våra affärer så brukar vi alltid köpa ett par stycken. Vi brukar då alltid göra "MasseMumma". Det är en alldeles underbar liten aptitretare. Rätten är enkel, och Mycket god. Det här behöver du till 8 portioner 4 medelstora färskpotatisar 8 Ansjovisfiléer 1 Burk creme fraishe 2-3 Dillvippor ½ rödlök Gör så här Koka potatisen med skal på, låt kallna och...

Gubbröra på kavring

En Svensk klassiker med fina smaker och fram för allt en underbar förrätt till en vårmiddag ute på en nystädad altan. Gubbröran blir bara godare om den får stå och gotta sig ett dygn... Det här behöver du 8 grovhackade ansjovisfiléer 4 grovhackade hårdkokta ägg 2 msk persilja, finhackad (valfritt) 2 msk dill, finhackad 2 msk gräslök, finhackad (valfritt) 1 rödlök 2 råa äggulor (valfritt) 2 msk kaviar 4...

Veckans bästa

Högsbosoppa

Här kommer ett recept på en riktigt god soppa som gillas av både gammal och ung. Vi lagar den ganska ofta på mitt arbete...

Mest besökta

Kebabsås Massola Special

Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag...