13.7 C
Båstad
7, juli 2020
Hem Förrätter

Förrätter

En god förrätt ska reta smaklökarna och se till så att du och dina gäster vill äta mer, men den ska gärna också vara en liten portion och inte innehålla för komplicerade smaker. Fisk- och skaldjur är ofta bra som förrätt. Räkor, löjrom, kräftor eller annat är klassiska förrättsingredienser. Även mindre bitar av kött, exempelvis i carpaccio är bra förrättsalternativ. Grundregeln för en bra förrätt är – ju enklare, desto bättre.

Klassisk råraka

Du behöver till 4 port: 8 st potatis(ar) 25 gram margarin mjölkfritt 1,5 st cavi-art vegetarisk kaviar, eller vanlig 1 st röd lök(ar) 1 knippa(en) dill salt och peppar Gör så här: Skala och riv potatisen på grova sidan av rivjärnet. Salta och peppra potatisen. Smält smöret i en stekpanna och låt det bli gyllenbrunt. Lägg i 1/4 av den...

Jordärtskocks soppa

Jordärtskockan (Helianthus tuberosus), är en art i familjen korgblommiga växter. Den är en flerårig ört med ursprung i Nordamerika. Den odlas i tempererade trakter för sina knölars skull, vilka används som en rotgrönsak. Jordärtskockan är en slags solros, ur samma släkte som vanlig solros. Denna soppan går att göra Vegansk, då byter man bara ut vispgrädde och bacon mot,...

Färska vårrullar

Många vill ha ett alternativ till fredags tacos. Här hemma brukar vi då göra "Kina Tacos" som vi kallar det för när vi berättar för våra vänner vad det är vi äter. Våra färska vårrullar låter vi var och en göra vid bordet, såsom man oftast gör med tacos. Det är en fantastiskt rolig och social rätt, eftersom man...

Västerbottenpaj

Du behöver: Pajdeg 100 g smör 100 g vetemjöl (1 2/3 dl) 2 msk kallt vatten Fyllning 200 g västerbottensost, grovriven 2 ägg 2 dl mjölk eller vispgrädde Salt och nymalen peppar Gör så här: Värm ugnen till 200 grader. Pajdeg Hacka samman smör och mjöl till en smulig...

Kräftsill

Inlagd sill av olika slag har i Sverige en självklar plats på matbordet, särskilt vid högtider som jul, påsk och midsommar. Att lägga in sillen i en lag av salt, ättika och kryddor är ett sätt att konservera fisken. Några olika sillinläggningar är matjessill, löksill, sherrysill och senapssill. Till de på senare år nytillkomna inläggningsvarianterna som säljs i butik...

Snabb Janssons frestelse

I bland kan det vara skönt att ha förberett en liten vickning som man bara behöver värma på i ugnen. Denna snabba Janssons frestelse tillagar du så gott som färdig i en aluminiumform som du sedan låter kallna och lägger i frysen. När man sedan har gäster och känner att det hade varit gott med något att äta lite...

Veckans bästa

Återanvänd din frityrolja

Att fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen...

Mest besökta

Kebabsås Massola Special

Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag...