tisdag, maj 21, 2019
Hem Förrätter

Förrätter

En god förrätt ska reta smaklökarna och se till så att du och dina gäster vill äta mer, men den ska gärna också vara en liten portion och inte innehålla för komplicerade smaker. Fisk- och skaldjur är ofta bra som förrätt. Räkor, löjrom, kräftor eller annat är klassiska förrättsingredienser. Även mindre bitar av kött, exempelvis i carpaccio är bra förrättsalternativ. Grundregeln för en bra förrätt är – ju enklare, desto bättre.

Bacon och äggmuffins

Jag måste säga att allt blir godare med bacon! jag fullkomligt älskar bacon. Här kommer ett recept på lite roligare bacon med ägg som...

Västerbottenpaj

Du behöver: Pajdeg 100 g smör 100 g vetemjöl (1 2/3 dl) 2 msk kallt vatten Fyllning 200 g...

Färska vårrullar

Många vill ha ett alternativ till fredags tacos. Här hemma brukar vi då göra "Kina Tacos" som vi kallar det för när vi berättar...

Falska vårrullar/crêpes med kinafärs

Till detta behöver du så många pannkakor/Crêpes som du vill - som förrätt räcker det med 1 per person, som lite matigare kanske du...

Pizzasallad Massola

Den ultimata pizzasalladen. Sockret och saltet bryter ner fibrerna i vitkålen och gör den smidig och mjuk.

småplättar med löjrom

60 stycken Tillagningstid: 60 min. 10 g jäst 2 ½ dl mjölk 2 ½ dl vetemjöl ¾ dl gräddfil 1 ägg 2 krm salt 1 dl hackad persilja eller gräslök smör att steka...

Mest besökta

Kebabsås Massola Special

Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...