3.8 C
Båstad
29, mars 2020
Hem Förrätter

Förrätter

En god förrätt ska reta smaklökarna och se till så att du och dina gäster vill äta mer, men den ska gärna också vara en liten portion och inte innehålla för komplicerade smaker. Fisk- och skaldjur är ofta bra som förrätt. Räkor, löjrom, kräftor eller annat är klassiska förrättsingredienser. Även mindre bitar av kött, exempelvis i carpaccio är bra förrättsalternativ. Grundregeln för en bra förrätt är – ju enklare, desto bättre.

Räkbakelse med Cheese Doodle crush

Du behöver till 4 portioner, och detta tar cirka 20 minuter 12 skivor formfranska 100 g skalade räkor 1 dl majonnäs 1 dl crème fraîche 1 msk hackad dill 1 nypa salt 1 krm kajennpeppar 2 hårdkokta ägg Till garnering 4 st salladsblad 300 g skalade räkor 3 dl ostbågar 4 st dillvippor 4 st citronkvartar Gör så här Skär rundlar ur formbrödsskivorna med ett järn eller ett glas, cirka 7 centimeter i diameter. Blanda ingredienserna...

Tjejröra

Varför inte byta ut "Gubbröran" mot en god tjejröra till nästa gång ni är sugna på en god toast? Du behöver till 8 bitar: 200 g matjesfiléer 3 ägg, hårdkokta 2 medelstora potatisar, kokta 1 rödlök Smör, till stekning 1½ dl créme fraishe 1 dl koriander, hackad 8 skivor kavring Smör, till brödet 2 msk löjrom, valfritt Gör så här: Skär matjesfiléerna i små bitar. Tärna ägg och potatis. Finhacka löken. Bryn rödlöken i...

Västerbottenpaj

Du behöver: Pajdeg 100 g smör 100 g vetemjöl (1 2/3 dl) 2 msk kallt vatten Fyllning 200 g västerbottensost, grovriven 2 ägg 2 dl mjölk eller vispgrädde Salt och nymalen peppar Gör så här: Värm ugnen till 200 grader. Pajdeg Hacka samman smör och mjöl till en smulig...

Falska vårrullar/crêpes med kinafärs

Till detta behöver du så många pannkakor/Crêpes som du vill - som förrätt räcker det med 1 per person, som lite matigare kanske du vill ha 3 per pers. Jag ger exempel på den fyllning jag brukar göra o kalla för kina-style. Att utgå från helt enkelt, krydda o lägg till de grönsaker du gillar. 400 g blandfärs salt, peppar, fyra kryddor, chili 1...

Gubbröra på kavring

En Svensk klassiker med fina smaker och fram för allt en underbar förrätt till en vårmiddag ute på en nystädad altan. Gubbröran blir bara godare om den får stå och gotta sig ett dygn... Det här behöver du 8 grovhackade ansjovisfiléer 4 grovhackade hårdkokta ägg 2 msk persilja, finhackad (valfritt) 2 msk dill, finhackad 2 msk gräslök, finhackad (valfritt) 1 rödlök 2 råa äggulor (valfritt) 2 msk kaviar 4...

Klassisk råraka

Du behöver till 4 port: 8 st potatis(ar) 25 gram margarin mjölkfritt 1,5 st cavi-art vegetarisk kaviar, eller vanlig 1 st röd lök(ar) 1 knippa(en) dill salt och peppar Gör så här: Skala och riv potatisen på grova sidan av rivjärnet. Salta och peppra potatisen. Smält smöret i en stekpanna och låt det bli gyllenbrunt. Lägg i 1/4 av den...

Veckans bästa

Högsbosoppa

Här kommer ett recept på en riktigt god soppa som gillas av både gammal och ung. Vi lagar den ganska ofta på mitt arbete...

Mest besökta

Kebabsås Massola Special

Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag...