20.5 C
Båstad
13, augusti 2020

Förrätter

En god förrätt ska reta smaklökarna och se till så att du och dina gäster vill äta mer, men den ska gärna också vara en liten portion och inte innehålla för komplicerade smaker. Fisk- och skaldjur är ofta bra som förrätt. Räkor, löjrom, kräftor eller annat är klassiska förrättsingredienser. Även mindre bitar av kött, exempelvis i carpaccio är bra förrättsalternativ. Grundregeln för en bra förrätt är – ju enklare, desto bättre.

Falska vårrullar/crêpes med kinafärs

0
Till detta behöver du så många pannkakor/Crêpes som du vill - som förrätt räcker det med 1 per person, som lite matigare kanske du...

Coleslaw

0
Coleslaw, även cole slaw, är en sallad som oftast består av finstrimlad rå vitkål som blandats med majonnäs eller en dressing. Coleslaw kan även...

småplättar med löjrom

0
60 stycken Tillagningstid: 60 min. 10 g jäst 2 ½ dl mjölk 2 ½ dl vetemjöl ¾ dl gräddfil 1 ägg 2 krm salt 1 dl hackad persilja eller gräslök smör att steka...

MasseMumma

0
När den Svenska färskpotatisen börjar finnas i våra affärer så brukar vi alltid köpa ett par stycken. Vi brukar då alltid göra "MasseMumma". Det...

Kräftsill

0
Inlagd sill av olika slag har i Sverige en självklar plats på matbordet, särskilt vid högtider som jul, påsk och midsommar. Att lägga in...

Gubbröra på kavring

0
En Svensk klassiker med fina smaker och fram för allt en underbar förrätt till en vårmiddag ute på en nystädad altan. Gubbröran blir bara...

Veckans bästa

Grillsås

0
1 l tomatsås (mixad) 3 dl farinsocker 3 dl rödvinsvinäger 1/2 dl mörk sirap 4 tsk liquid smoke 40 g smör 1/2 tsk vitlökspulver 1/2 tsk lökpulver 1/4 tsk chili 1/2 tsk chilipulver 1...

Gatukökets smakfulla hamburgerdressing

Mest besökta

Kebabsås Massola Special

3
Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag...

Pizzasallad Massola

Pizzeriadeg Massola