• Veckomatsedel
More

    Förrätter

    En god förrätt ska reta smaklökarna och se till så att du och dina gäster vill äta mer, men den ska gärna också vara en liten portion och inte innehålla för komplicerade smaker. Fisk- och skaldjur är ofta bra som förrätt. Räkor, löjrom, kräftor eller annat är klassiska förrättsingredienser. Även mindre bitar av kött, exempelvis i carpaccio är bra förrättsalternativ. Grundregeln för en bra förrätt är – ju enklare, desto bättre.

    Många vill ha ett alternativ till fredags tacos. Här hemma brukar vi då göra "Kina Tacos" som vi kallar det för när vi berättar för våra vänner vad det är vi äter. Våra färska vårrullar låter vi var och...
    Till detta behöver du så många pannkakor/Crêpes som du vill - som förrätt räcker det med 1 per person, som lite matigare kanske du vill ha 3 per pers. Jag ger exempel på den fyllning jag brukar göra o kalla...
    Coleslaw, även cole slaw, är en sallad som oftast består av finstrimlad rå vitkål som blandats med majonnäs eller en dressing. Coleslaw kan även innehålla rivna morötter, rödkål, ananas och äpple. Dressingen kan bestå av majonnäs, mjölk, creme fraiche,...
    60 stycken Tillagningstid: 60 min. 10 g jäst 2 ½ dl mjölk 2 ½ dl vetemjöl ¾ dl gräddfil 1 ägg 2 krm salt 1 dl hackad persilja eller gräslök smör att steka i Topping creme fraiche löjrom (eller röd stenbitsrom) Rör ut jästen i mjölken. Vispa ner mjöl, gräddfil, ägg, salt...
    När den Svenska färskpotatisen börjar finnas i våra affärer så brukar vi alltid köpa ett par stycken. Vi brukar då alltid göra "MasseMumma". Det är en alldeles underbar liten aptitretare. Rätten är enkel, och Mycket god. Det här behöver du...
    Inlagd sill av olika slag har i Sverige en självklar plats på matbordet, särskilt vid högtider som jul, påsk och midsommar. Att lägga in sillen i en lag av salt, ättika och kryddor är ett sätt att konservera fisken....

    Mest besökta

    Kebabsås Massola Special

    Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...