måndag, maj 27, 2019

Förrätter

En god förrätt ska reta smaklökarna och se till så att du och dina gäster vill äta mer, men den ska gärna också vara en liten portion och inte innehålla för komplicerade smaker. Fisk- och skaldjur är ofta bra som förrätt. Räkor, löjrom, kräftor eller annat är klassiska förrättsingredienser. Även mindre bitar av kött, exempelvis i carpaccio är bra förrättsalternativ. Grundregeln för en bra förrätt är – ju enklare, desto bättre.

Jordärtskocks soppa

Jordärtskockan (Helianthus tuberosus), är en art i familjen korgblommiga växter. Den är en flerårig ört med ursprung i Nordamerika. Den odlas i tempererade trakter...

Färska vårrullar

Många vill ha ett alternativ till fredags tacos. Här hemma brukar vi då göra "Kina Tacos" som vi kallar det för när vi berättar...

Falska vårrullar/crêpes med kinafärs

Till detta behöver du så många pannkakor/Crêpes som du vill - som förrätt räcker det med 1 per person, som lite matigare kanske du...

Coleslaw

Coleslaw, även cole slaw, är en sallad som oftast består av finstrimlad rå vitkål som blandats med majonnäs eller en dressing. Coleslaw kan även...

småplättar med löjrom

60 stycken Tillagningstid: 60 min. 10 g jäst 2 ½ dl mjölk 2 ½ dl vetemjöl ¾ dl gräddfil 1 ägg 2 krm salt 1 dl hackad persilja eller gräslök smör att steka...

MasseMumma

När den Svenska färskpotatisen börjar finnas i våra affärer så brukar vi alltid köpa ett par stycken. Vi brukar då alltid göra "MasseMumma". Det...

Mest besökta

Kebabsås Massola Special

Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...