måndag, maj 27, 2019

Förrätter

En god förrätt ska reta smaklökarna och se till så att du och dina gäster vill äta mer, men den ska gärna också vara en liten portion och inte innehålla för komplicerade smaker. Fisk- och skaldjur är ofta bra som förrätt. Räkor, löjrom, kräftor eller annat är klassiska förrättsingredienser. Även mindre bitar av kött, exempelvis i carpaccio är bra förrättsalternativ. Grundregeln för en bra förrätt är – ju enklare, desto bättre.

Kräftsill

Inlagd sill av olika slag har i Sverige en självklar plats på matbordet, särskilt vid högtider som jul, påsk och midsommar. Att lägga in...

Gubbröra på kavring

En Svensk klassiker med fina smaker och fram för allt en underbar förrätt till en vårmiddag ute på en nystädad altan. Gubbröran blir bara...

Pizzasallad som på pizzerian

Pizzasallad som på pizzerian är inte så svårt att göra, det här receptet smakar exakt som den pizzasallad vi får när vi köper våra...

Mest besökta

Kebabsås Massola Special

Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag är tokförtjust i just kebab,...