16.3 C
Båstad
3, juli 2020
Hem Huvudrätter

Huvudrätter

Huvudrätten är det alla ser fram emot som måltidens höjdpunkt. Oftast är det varmrätten i en festlig trerättersmiddag, men dessa huvudrätter kan stå på egna ben för den som söker inspiration till vardagsmiddagen. Oavsett om du söker recept till fågel, fisk, nöt eller fläsk så hittar du lätt inspiration hos oss för att utveckla dig i köket.

Världens godaste pannkakor

Du behöver 2,5 dl vetemjöl0,5 tsk salt6 dl mjölk3 ägg3 msk smör0,5 dl clubsoda eller fruktsoda Gör så här Blanda mjöl och salt i en bunke. Vispa i hälften av mjölken och vispa till en slät pannkaksmet.Vispa i resten av mjölken och äggen.Låt gärna pannkakssmeten svälla i trettio minuter. Innan du ska steka dina pannkakor tillsätter du clubsodan eller...

Lågtempad fläsksida med gratinerad potatismos

Du behöver 1 kg rimmat sidfläsk 6 portioner potatismos (lite hårdare än vanligt) 3 dl färsk riven parmesan Salt Peppar   Dagen innan servering Kör fläsksidan i ugnen på 80 grader i 8 timmar. Tag ut fläsket och lägg till 2 dl vatten i botten på formen och täck med aluminium folie. Ställ tillbaka fläsket i ugnen och låt den gå...

Våfflad sandwich

Varm smörgås
Visste ni att de flesta av oss redan har en smörgåsgrill hemma? Med detta recept kan du enkelt använda ditt våffeljärn som smörgåsgrill och resultatet blir jättebra! Du behöver: Smör 4 Formbröd Skinka Ost Tomat Mjukost Gör så här: Starta ditt våffeljärn. Bred smör på formbrödet och lägg på skinka, ost, tomat och mjukost. Grädda i våffeljärnet ca 2-4 minuter till...

Minestronesoppa

Du behöver: 1 morot 300 g skivat rimmat bogfläsk 1 msk olja salt och peppar 1 vitlöksklyfta 390 g pastasås tomat & chili 1 msk tomatpuré 1 l grönsaksbuljong (vatten och tärning eller buljong) 1 1/2 dl risonipasta 250 g små ärter Gör så här: Grädda brödet enligt anvisningen på förpackningen. Skala och tärna moroten. Strimla fläsket. Fräs morot och...

Makaronipudding

Du behöver: 4 portioner kokta makaroner 150 g rökt skinka eller korv, tärnad 1 st gul lök, hackad lite riven muskot 1 st paprika, hackad 3 st ägg 4 dl mjölk riven ost salt Gör så här: Sätt ugnen på 200°. Krydda makaronerna med lite muskot. Blanda makaroner med skinka, lök, paprika i en ugnsform. Vispa ihop ägg och mjölk,...

Boeuf Bourguignon

Bœuf bourguignon är en mustig, vinkokt köttgryta. Maträtten är fransk husmanskost och kommer ursprungligen från regionen Bourgogne i Frankrike. Rätten heter egentligen bœuf à la bourguignonne ('köttgryta på burgundiskt vis'), men även i Frankrike kallas den oftast bœuf bourguignon. Huvudingrediensen är nötkött, gärna högrev, som skärs i tärningar och bryns. Köttet sjuds därefter en drygt tre timmar på svag värme i rött vin, vanligen tillsammans...

Veckans bästa

Återanvänd din frityrolja

Att fritera hemma har vi alltid gjort. Tidigare så friterade man i en vanlig kastrull och nu mera har många av oss en egen...

Mest besökta

Kebabsås Massola Special

Nu tipsar jag om ytterligare en kebabsås. Vid det här laget torde det inte vara någon hemlighet att jag...